GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-04-2024 16:14   Güncelleme : 24-04-2024 16:24

Teleferik kazasında bilirkişi raporu ortaya çıktı; vidalar gevşek, makara eskiydi

Teleferik kazasında bilirkişi raporu ortaya çıktı; vidalar gevşek, makara eskiydi

 

Antalya’da 12 Nisan’da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin ise  yaralandığı teleferik kazasına ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Rapora göre teleferik kabinlerinin halatların üzerinde ilerlemesini sağlayan makaraların değişmesi gerekiyordu. Buna ek olarak raporda Devrilen direğin birleşim yerindeki vidaların da kontrol edilmesi gerekiyordiği ancak bu kontrole dair herhangi bir rapor bulunamadığı belirtildi.

Kaza sonrası olay yerini incleyen bilirkişi kaza sırasında teleferik kabini halat üzerinde giderken yıpranan makaranın kırıldığını, bu sırada halat sıyırdığını ve sıkışan kabin aniden durunca sallanmaya başladı ve direğe çarptığını aktardı.

Raporda ayrıca “Çarpma sırasında kabinin altı parçalandı. Çarpmanın şiddeti sadece kabine değil, direğe de zarar verdi. Birleşim yerlerindeki vidalar koptu ve direk devrildi.” ifadeleri kullanıldı.

Şüpheli ititraf etti

Tutuklu şüpheli, teleferik operatörü Serkan Yellice, ilk ifadesinde direk makara lastikleri, rulmanlar ve burçların değişiminin yapılmadığını kabul etti. Teleferiğin bu koşullarda çalışmasına ilişkin olarak ise, teleferik işletmesinden sorumlu şirketin başkan yardımcısı Ahmet Buğra Samsunlu’nun doğrudan onay verdiğini iddia etti. Yellice, yerel seçimler ve bayram tatili gibi süreçler nedeniyle bakımların yapılamadığını öne sürdü.

 

 

AdminAdmin