GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-12-2023 16:53

GARİPTİ, GARİP GİTTİ

GARİPTİ, GARİP GİTTİ

FETHİYE ‘GÜLEN VE GÜLDÜREN’ YÜZÜNÜ KAYBETTİ
Fethiye’nin sevilen simalarından ‘gülen ve güldüren’ yüzü ile 7’den 70’e herkesin tanıdığı İş bankası Fethiye şubesinin hemen köşesinde ayakkabı boyacılığı yaparak tanınan Yaşar Bayırtaş 74 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde rahatsızlandığı ve tedavi gördüğü öğrenilen Yaşar Bayırtaş’ın vefatı yakınlarını ve sevenlerini üzüntüye boğarken, Bayırtaş, Çatalarık Şehir Mezarlığında dualarla toprağa verildi. 
Fethiye’nin adeta maskotu olan sevilen simalarından güldüren ve gülen yüzüyle hemen herkesin tanıdığı Yaşar Bayırtaş rahatsızlığı sonucu 74 yaşında vefat etti. Bayırtaş’ın vefatı yakınlarını ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçirdiği ve vücudunda kırıkları bulunduğu ileri sürülen tedavi gören Yaşar Bayırtaş’ın cenazesi Fethiye Merkez Yeni Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Çatalarık Şehir Mezarlığında dualarla toprağa verildi. Fethiye Merkez Yeni Camiindeki cenaze namazını Camii İmam Hatibi Yusuf Demirci kıldırırken cenaze namazında AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk, CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Veli Pabuşçu ile Fethiye Muhacir Romanlar Sosyal Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Salih Kocatepe, Yerel Tohum Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Fotoğrafçı Şükrü Gürel ile yakınları ve sevenleri hazır bulundu. Yağmurlu havaya rağmen Fethiye’nin sevilen yüzü Yaşar Bayırtaş’ı son yolculuğuna uğurlamak için camiye koşan sevenleri, “O Fethiye’nin gülen, güldüren yüzüydü. İçinde hiçbir kötülük yoktu. Onu özleyeceğiz.” ifadelerini kullandılar.
“RENKLİ SİMALARINDANDI”
Fethiyeli fotoğrafçılardan Foto Kandiye Şükrü Gürel,” Fethiye gülen, güldüren yüzünü kaybetti. Gönlü tok, gözü tok aç olsa bile yemek yerken çağırdığınız zaman karnım tok diyen, içinde hiçbir kötülük olmayan çok çalışkan bir kardeşimizdi. Fethiye için bir değerdi. Fethiye’nin renkli simalarındandı. Hatta son kitabımda Fethiye’nin yüzleri kitabımda onu da koymuştum. Aynı zamanda komşumdu. Açgözlü birisi değildi. Herkes tarafından çok sevilirdi. Vefatına çok üzüldüm. Allah Rahmet Eylesin.”dedi.
“MEKANI CENNET OLSUN”
Market sahibi Ekrem Yüzgeç,” Deliktaş’ta marketimiz vardı. Her gün gelir akşamları sigara alırdı. Sabahları da yavaş yavaş giderdi. Biz onu çok severdik. Özleyeceğiz. Allah mekanını cennet etsin. “ifadelerini kullandı.
“PİLLİ RADYOSU VARDI”
Fethiye Yerel Tohum Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ise ,” Yaşar amcamız İş bankasında çalıştığım sürece komşumuzdu. Ayakkabı boyasıyla ayakkabı boyacılığı yapardı. Pilli radyosu vardı. Ben onu pilli radyosu ve sigarasından hatırlıyorum. Günde en az 2 kere önünden geçerdik. Bazen çok sevdiğimiz bir şarkı denk gelirdi. Şarkı bitene kadar onun yanında oyalanırdık. Çok özleyeceğiz. Mekanı cennet olsun. “şeklinde konuştu.
“FETHİYE’NİN FARKLI RENGİYDİ”
Fethiye Turizm Tanıtma, Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı Müdürü Dilek Dinçer de,” O Fethiye’nin farklı bir rengiydi. Kimseye zararı olmayan, etrafa gülücükler saçan farklı bir insandı. Seviyorduk. Onun hayat arkadaşı Fadime vardı. İkisini huzurevine yerleştirmek istedik. Ama ayrı odalarda kalmayı kabul etmediler. Biz de bir nikah kıydık. Belediyede bir nikah töreni yapmıştık. Orada çok mutlu bir hayatları oldu. Burada bal kaymak var diyorlardı. Aile yakınları huzurevinden aldılar. Fadime’yi de geçen sene kaybettik. Bu senede Yaşar’ı sonsuzluğa uğurluyoruz. “dedi.
“FETHİYE’NİN MASKOTUYDU”
CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Veli Pabuşçu ise ,” Yaşar kardeşimiz bizim sürekli ilgilendiğimiz kendisine destek verdiğimiz bir abimizdi. Hatta bir ara onu biz evlendirmiştik. Huzurevine götürdük. Sonra huzurevinden çıktılar. Keşke çıkmasalardı. Yaşar Fethiye’nin maskotuydu. Gülen yüzüydü. Bize enerji verirdi. Aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin, sevenlerine dostlarına başsağlığı diliyorum.” Dedi.
“SEVDİĞİMİZ BİR KİŞİYDİ”
AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk de,” Fethiye’nin güler yüzüydü. Askerlik şubesinin karşısında her zaman ayakkabı boyattığımız, sevdiğimiz bir kişiydi. Mekanı cennet olsun.” Diye konuştu.
“GARİPTİ, GARİP GİTTİ”
Fethiye Muhacir Romanlar Sosyal Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Salih Kocatepe ise Yaşar Bayırtaş’ın vefatı ile ilgili olarak çok kısa ve çok anlamlı açıklamada bulunurken, ”Garipti, garip gitti.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin