EĞİTİM
Giriş Tarihi : 06-02-2024 23:16

Sivas Ülkü Ocakları'ndan 6 Şubat Depremi ve Miraç Kandili Mesajı

Ülkü Ocakları Sivas İl Başkanı  Rıfat Kalkan"Miraç Kandili" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Sivas İl Başkanı Rıfat Kalkan asrın felaketini yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremi ve Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Sivas Ülkü Ocakları'ndan 6 Şubat Depremi ve Miraç Kandili Mesajı

Başkan Kalkan, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Dünya ile mavera bazen aynı noktada buluşur. Bu dünyanın telaşları, koşturmacası ile öte dünyanın manevi anlamları birbiri içine geçer. İslamiyet'in kutsal kabul ettiği bir gecedir Miraç gecesi. Bir yükselme, bir yolculuktur. Zaman ve mekânın yeniden anlam bulduğu, görünenin ilerisinde görünmeyene ermektir Miraç. Ancak bu yıl bu kutsal buluşmanın başka bir anlamı daha var. Tam bir yıl önce görünen dünyanın altı üstüne gelmiş, görünmeyen dünyanın semaları bu felaketle titremişti. Binlerce insan aynı gece aynı anda bu dünyadan göçmüş, hayatlar altüst olmuş, dünyanın kutupları yer değiştirmişti. Asrın felaketi Türkiye'nin kalbinde onarılmaz bir yara açmıştı.

İdrak ettiğimiz bu mübarek gece semanın en üst noktalarına uzanan dualarımızda kaybettiğimiz vatandaşlarımız için rahmet dileklerimiz var. Miracımız buruk olsa da dualarımız daha güzel bir dünya için Rabbimize yönelmiştir. Hayırla, sağlıkla, savaşların durduğu, mazlumların yüzünün güldüğü, çocuklarının kalplerinin korkudan durmadığı bir gelecek dileğiyle Miraç Kandilinin başta ülkemiz, Türk-İslam dünyası ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’dan niyaz ettiklerini ifade etti.

Harun demirel Harun demirel

Harun