MUĞLA
Giriş Tarihi : 14-08-2023 12:33   Güncelleme : 14-08-2023 12:47

CEMİYET, MESLEK BÜYÜKLERİNİN ANILARINI KİTAPLAŞTIRIYOR

CEMİYET, MESLEK BÜYÜKLERİNİN ANILARINI KİTAPLAŞTIRIYOR

CEMİYET, MESLEK BÜYÜKLERİNİN ANILARINI KİTAPLAŞTIRIYOR

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) yönetimi, başlattığı kültür yayını çalışması kapsamında ‘Haberin Var mı?’ isimli kitabı, Muğla Basın yaşamına kazandırmaya hazırlanıyor.

Muğla ilinin en köklü basın meslek kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti, çalışmaları kapsamında ‘Haberin Var mı?’ isimli bir kitap projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Uzun yıllar ülkenin önde gelen basın kurum ve kuruluşlarında görev yaptıktan sonra emekli olarak Muğla’nın ilçelerinde ikamet eden meslektaşlarını, Cemiyet çatısı altında meslek büyükleri adıyla bir araya getiren Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, bu isimlerin meslek hayatlarındaki unutamadıkları anılarını kitaplaştıracak.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kültür yayını olarak piyasaya sunulacak olan kitap, Cemiyet üyesi meslek büyükleri tarafından kaleme alınan mesleki anılardan ve özgeçmişlerinden oluşacak.

Metin ve kapak tasarım çalışmalarının önemli bir kısmının tamamlandığı kitabın basımını Marmaris Ticaret Odası üstlenirken, kitabın tanıtımı, basım aşamasından sonra düzenlenecek etkinlikle gerçekleştirilecek.  

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimini devraldıkları 2015 yılından itibaren meslek farkındalığını arttıracak birçok çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Akbulut, “Bu çalışmalarımızdan birisi de yöremizde yaşayan meslek büyüklerimizi Cemiyetimiz çatısı altında bir araya getirmekti. Yıllarını basın mesleğine adamış ve sonrasında emeklilik yaşamlarını Muğla’nın birbirinden güzel ilçelerinde sürdürme kararı alarak, yöremizde ikamet etmeye başlamış meslek büyüklerimize tek tek ulaşarak, talebimiz doğrultusunda kendileriyle Cemiyetimiz çatısı altında bir araya geldik” dedi.

Cemiyet çalışmaları kapsamında meslek kuruluşuna ait bir kültür yayını oluşturmak fikirlerinin var olduğuna değinen Başkan Akbulut, “Bu yayını oluşturmak için gerekli kalem ve bilgi hazinesi bünyemizde fazlasıyla var ve yeterliydi. Bu fikri hayata geçirirken, her biri bilgi birikimleriyle sayısız meslek çalışmasına imza atmış meslek büyüklerimiz bizim için büyük bir zenginlikti. İşte o zenginlik, bu kitabımızın ana temasını oluşturdu. Yazmak isteyen ve bunun için vakit ayıran değerli büyüklerimiz, meslek hayatlarında hiç unutamadıkları anılarını kaleme alıp, bizlerle paylaşarak, o günleri adeta tekrar yaşadılar ve bu kitabın ortaya çıkmasına önemli bir katkı koyarak, isimlerini meslek yaşamlarından sonra bu kitap vesilesiyle bir kez daha ölümsüzleştirdiler. Bizler ise, bu fikrimizi hayata geçirmenin yanı sıra, bizim görev dönemimizde Cemiyetimiz adına kalıcı bir eser oluşturmanın ve basın iş kolunda görev yapan ya da yapacak olan gelecek nesillere ışık tutacak anılarından oluşan bu yayını, kamuoyuyla buluşturacak olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Önümüzdeki haftalarda basıma hazır olacak olan kitabımızın tanıtımını da yine düzenleyeceğimiz bir etkinlikle gerçekleştireceğiz. Cemiyetimizin kültür yayını olarak çıkaracağımız kitabın basımını Marmaris Ticaret Odası üstlendi. Bu çalışmamızda bizlere destek olan Marmaris Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mutlu Ayhan’a ve vakit ayırarak, mesleki yaşamlarında unutamadıkları anılarını kaleme alan Cemiyetimiz üyesi meslek büyüklerime teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 

 

AdminAdmin