EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-11-2023 12:11

Beşkaza Platformu “Öğretmenler Günü” gündemiyle toplandı

Beşkaza Platformu “Öğretmenler Günü” gündemiyle toplandı

Beşkazalılar Kültür ve Dayanışma Platformu Kasım Buluşması, "Öğretmenler Günü" gündemiyle gerçekleştirildi.

Menteşe ilçesindeki Keyfi Çadır restoranda düzenlenen gecenin ilk bölümünde, eğitimci, yazar, araştırmacı, gazeteci kimlikleri ile tanınan Ünal Şöhret Dirlik öğretmenin evine çevrimiçi bağlantı yapıldı.

Ünal hocanın kızı ve eğitimci Hatice Dirlik tarafından yapılan sunum sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İİBF Öğretim Üyesi Doç Dr Serkan Dirlik tarafından “Ünal Şöhret Dirlik özelinde eğitimcinin toplum etkileri” konulu sunum yapıldı.

Buluşmanın ikinci bölümde ise yıllarca Beşkaza coğrafyasına katkı veren eğitimci Mehmet Uzunoğlu, tesisleşme, akademik başarı ve halk dansları özelinde kültür aktarımı başlıklarında katılımcılara birifing verdi.

"GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ"

Platform Başkanı Devrim Karakuş, coğrafyanın zor koşulları altında Cumhuriyetin kurucu değerlerinin ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlanma yolundan giden ilk kuşakların temsilcisi Ünal Şöhret Dirlik ve sonraki kuşakların meslek büyüklerinden Mehmet Uzunoğlu’nu konuk etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. 

Her iki konuğun eğitimciliklerinin yanı sıra Beşkaza kültürüne de önemli katkılar yaptığına da vurgu yaparak, "Bu nedenle platformumuzun rehber ilkelerinden olan 'vefa' bugün bu programı yapmamızı sağladı. Geleneksel hale getirerek her yıl farklı konuklarla bugünü yaşamaya devam edeceğiz. katılımcılara, konuklarımıza ve tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Öğretmenler Günü için yapılan pasta Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, konuk Mehmet Uzunoğlu ve eğitimciler tarafımdan kesildi.

Gece, öğretmenler için hazırlanan hediyelerin takdimi ile sona erdi.

AdminAdmin