BASIN
Giriş Tarihi : 04-12-2023 19:56

TİMBİR: Sosyal medya, genel ahlaka aykırı yayınlara müsaade edemez!

TİMBİR: Sosyal medya, genel ahlaka aykırı yayınlara müsaade edemez!

 

Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, son günlerde suç mecrasına dönüşen birtakım platformların bütünü halini alan Sosyal Medya ile ilgili olarak sıkı tedbirlerin alınması gerektiği bir evreye girildiğini belirterek, “TİKTOK başta olmak üzere kamu düzenini ve ahlakını bozucu yayınlara müsaade eden platformalar ile mücadele konusunda devletimizin atacağı adımları dikkatle izliyor ve destekliyoruz” dedi.

 

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa yaptığı açıklamada İnternet medyasının güvenli hale gelmesi için atılan her adımın kıymetli olduğunu söyledi. Son günlerde suç mecrasına dönüşen birtakım platformların bütünü halini alan Sosyal Medya ile ilgili olarak sıkı tedbirlerin alınması gerektiği bir evreye girildiğini kaydeden Dr. Basa, “Bu konuda özellikle kişisel verilerin güvenliği, özel hayatın gizliliği ve yasal olmayan yollarla para kazanma konusu çokça gündemde. Bu alanda en başat rolü TİKTOK isimli platform üstleniyor. Gençleri ve çocukları istismar edecek düzeye ulaşan yayınlar, insanların özel hayatlarına dair ifşalar rahatsız edici ve kamu düzenini bozucu düzeyde artık. Tüm dünyada bu konuda tedbirler arttı. Yasaklar gelmeye başladı. Zira bu sorunla mücadele etmenin bir başka şekli kalmadı. ABD, AB ve İngiltere bu konuda yasaklama tedbirlerine başvurmuş durumda. Bu bağlamda ülkemizde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Sayın Hüseyin Yayman tarafından dile getirilen ve birtakım düzenlemeler getiren mevzuatın Meclisten geçip bir an önce yasallaşmasını “siber vatan” paradigmasının bir unsuru ve savunma konseptimizin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

“DEVLETİMİZİN ATACAĞI ADIMLARI DİKKATLE İZLİYOR VE DESTEKLİYORUZ”

TİMBİR olarak Başkan vekilimiz Av. Cüneyd Altıparmak tarafından koordine edilen Güvenli İnternet Medya Merkezi ile dezenformasyon ve hukuka aykırı içerikler ile mücadelede sivil toplum yaklaşımı ile bir konsept geliştirmekte olduklarını kaydeden Dr. Basa açıklamasını şöyle noktaladı:

“İçinde değerli akademisyenlerin ve medya mensuplarının bulunacağı yapı ile devletin bu alandaki mücadelesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Türk İnternet Medya Birliği olarak bu çalışmayı desteklediğimiz, kamuoyuna duyuruyoruz. Ancak burada bir hatırlatma yapmak da istiyoruz. Güvenli İnternet Medyası üzerine de çalışan bir birlik olarak bu alanın devlet tedbirleri ile tahkim edilmesi, sivil toplumun buna destek vermesi kadar önemli olan bir husus da ailelerin farkındalığıdır. Aileler bu konuya dikkat etmek ve çocuklarını korumak için gerekli tedbirler almak zorunda.  İnternet okur yazarlığı, güvenli internet kullanımı artık ebeveynlerin çocuklarının eğitim, beslenme ve sağlık konuları kadar dikkat etmesi gereken boyuta ulaşmıştır. TİKTOK başta olmak üzere kamu düzenini ve ahlakını bozucu yayınlara müsaade eden platformalar ile mücadele konusunda devletimizin atacağı adımları dikkatle izliyor ve destekliyoruz”

 

AdminAdmin