FETHİYE
Giriş Tarihi : 12-02-2024 14:02

Fethiye Caddeleri Kadın Şoföre Emanet

Fethiye Caddeleri Kadın Şoföre Emanet


Muğla’nın Fethiye İlçesinde  Fethiye Belediyesi  Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli evli 2 çocuk annesi Canan Demirel, zemin süpürme aracında hem şoförlük yapıyor, hem de Fethiye caddelerinde süpürme ve yıkama işlemini gerçekleştiriyor. Sabah erken saatlerde direksiyon başına geçerek Kaymakamlık ve Belediye çevresinin yanı sıra Paspatur Çarşısı, Dispanser Caddesi ve sokakları ile, bisiklet yollarının süpürme ve yıkama işlemlerini yapan 41 yaşındaki Canan Demirel, daha sonra Çalış Plajı çevresinde süpürme işlemlerini tamamlayıp, plaj çevresindeki terasları da yıkayarak,  her gün 8 saat yaklaşık 25 kilometre direksiyon sallıyor.
Fethiye Cadde ve sokaklarında yaptığı temizlik çalışmalarında esnaf ve vatandaşların ilgi ile izlediği Canan Demirel, yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana  zemin süpürme aracının şoförlüğünü de yaptığını, severek yaptığı bu işin yanı sıra “kamyon ve tır da verseler, onu da sürerim. Çünkü işimi çok seviyorum. Fethiye’nin tertemiz olması bir kadın olarak  beni çok mutlu ediyor” dedi. 
“Kadın Olduğum İçin Zorlukla Karşılaşmadım”
Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Canan Demirel “3 yıldır Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışıyorum. Son bir buçuk yıldır da şoförlük yapıyorum. Sabahın erken saatlerinden itibaren şehir merkezinde sokak ve caddelerde başlıyorum. Çalış Plajı ve çevrede yine araçla temizlik işini yaptıktan sonra teras yıkama işlerine de zemin süpürme aracıyla  yapıyorum. 
Bu işi erkek veya kadın yapar yapmaz diyemem, sadece işini seven herkes bu işi yapar. Yeter ki işinizi sevin. İşini seven kişi kamyonda, tır da sürer. Ben işimi severek yapıyorum. Elimden geldiğince tüm özverimle bu işi yapıyorum. Ekip olarak Fethiye’de en iyisini yapıyoruz. Kadın olduğum için bu işin hiçbir zorluğu ile karşılaşmadım. Tam aksine kadın olduğum için  vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldım. Zamanında gitmediğim noktalarda esnaflar ve vatandaşlar beni merak ediyor. Arayıp nerdesin diyorlar.  İlerleyen yıllarda kamyon ve tırda kullanmak istiyorum. Evli ve 2 çocuğum var. Çocuklarımın eğitimi için çalışmak zorundayım. Aile bütçemize katkıda bulunuyorum. Bütün kadınlar her mesleği yapabilirler. Yeter ki istesinler” dedi. 
Başkan ve Müdürüme Teşekkür Ederim”
3 yıl önce Fethiye Belediyesine başkan Alim Karaca’nın kadın işçi istihdamı ile işe başladığını, Temizlik İşleri  Müdürü Mahmut Bayraktar ve saha görevlileri ile iyi bir ekip olduklarını da anlatan kadın şoför Canan Demirel, “Başkanım Alim Karaca ve müdürümüze çok teşekkür ediyorum.Biz kadınların işini severek ve özveriyle yapmamızı desteklediği için onlara minnettarım” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin