MİLAS
Giriş Tarihi : 14-06-2023 13:37

Milas’ta Yörük Göçü Gerçekleşti

Milas’ta Yörük Göçü Gerçekleşti


Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği, temsili Yörük göçü ile kültürlerini sergiledi.
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, Yörük şenliğinin ikinci etabı olan temsili Yörük göçünü gerçekleştirdi. Pazar Camisi yanındaki dernek binasından başlayan Yörük göçü renkli görüntülere sahne oldu.
Milas Yörük Göçüne Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Akar, Muğla Yörük Obaları Derneği Üyeleri, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği üyeleri, Milaslı yörükler ve vatandaşlar katılım sağladı.
Dernek binası önünde bir süre eğlenen Yörükler, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte davul zurna eşliğinde şehir korteji gerçekleştirdiler.
Milas kent merkezinde davul zurna grubu eşliğinde tur atan Yörükler, zaman zaman durarak yöresel oyunlar oynadı. Yörüklerin temsili göçünü gören vatandaşlar, fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Temsili Yörük göçü, Atapark Meydanı’nda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da eşlik ettiği harmandalı ve yöresel oyunların oynanması ile son erdi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ‘’ Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından düzenlenen temsili Yörük Göçüne katıldık. Başta dernek üyelerimiz olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.’’ dedi.
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, ‘’Geleneklerimizi ve kültürümüzü yaşatmak için düzenlediğimiz Milas Yörük Göçünü büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Yörüklerimiz, Milas halkımız ve misafirlerimizle bir araya geldik. Etkinliğimiz, yerli halkın ve ziyaretçilerin Türk geleneklerini yakından tanıma fırsatı bulduğu bir etkinlik oldu. Yörük Göçümüz, geleneklerimizi yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. Yörük kültürünün zenginliklerini bir araya getirerek, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirdik" dedi.
Başkanlığını Mevlüt Kiriş’in yaptığı Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin şenliği, akşam saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklerle son buldu.

AdminAdmin