EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-12-2023 13:41

MUĞLA EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

MUĞLA EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce geleneksel olarak her yıl düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nda, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ödül almaya hak kazanan 39 örnek projenin sahiplerine, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimde iyi örnek olarak kabul edilen çalışmaların ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen “Eğitimde İyi Örnekler Yarışması” 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı ödül töreni, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, il ve ilçe yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay gerçekleştirdi.

Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'na bu sene 198 proje başvurusu yapıldığını ve 10 kategoride 39 projenin ödüle layık görüldüğünü ifade eden İl Müdürü Emre Çay, emeği geçenlere teşekkür etti. 

İl Müdürü Emre Çay, yaptığı konuşmada, “İlimizde fark yaratan okullarımızın ve ilham veren öğretmenlerimizin belirlendiği "Eğitimde İyi Örnekler" yarışmamızın ödül törenine hoş geldiniz. Aramızda işini aşkla, sanatçı edasıyla yaparak Muğla’ya “Eğitimde İyi Örnekler” kazandıran öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ödüllendirmek amacıyla bugün bir aradayız. İlimizde 2022-2023 eğitim öğretim yılında, 10 farklı temada 198 proje başvurusu gerçekleşmiş olup bu başvurular arasından 39 proje, Eğitimde İyi Örnekler ödülünü almaya hak kazanmıştır. Kendilerini kurumum ve şahsım adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğretmenlerimizin yenilikçi uygulamalar geliştirmelerine teşvik eden Eğitimde İyi Örnekler projesiyle diyalog, paylaşım ve karşılıklı öğrenme olanaklarını çeşitlendirmeyi ve kaliteli eğitim ortamları oluşturmayı hedefliyoruz. Bunu da ancak eğitime alternatif bakış açısı getiren, geleceğe iz bırakan, eğitimi geliştirmeye gönüllü ve kararlı eğitimcilerimizle başarabiliriz. Bu iyi örnekler modern eğitim ortamlarımızda, çocuklarımızın sadece akademik olarak değil kültürü, sanatı, milli ve manevi değerleri içselleştirmiş, farkındalıkları yüksek güçlü bireyler olarak yetişmeleri adına bize rehber olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle projeye katılan, dereceye giren ve destek sunan tüm ilçe milli eğitim müdürlerime, okul ve kurumlarımıza,  yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ediyor; Eğitimde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla iyi örneklerin daha da geliştirilip yaygınlaşmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Menteşe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen oratoryo salonda izleyicilerden büyük alkış aldı.  

Program eğitimde iyi örnekler yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Sürdürülebilir çevre ve sağlıklı yaşam, Üretim odaklı inovatif düşünce ve uygulamaları, Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, Kültür ve sanat, Hayat boyu öğrenme, Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, Değerler eğitimi, Eğitime erişim alanlarında toplam 10 farklı kategoride yapılan değerlendirme sonucunda ödül almaya hak kazanan 39 projenin mimarı öğretmenlere ve okul yöneticilerine ödül ve belgeleri, İl Müdürü Emre Çay ve protokol tarafından takdim edildi.

Tören, ödül ve belge alan tüm yönetici ve öğretmenlerle birlikte günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

AdminAdmin