GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-04-2024 01:09

İnlice Plajı Hizmete Başladı..

İnlice Plajı Hizmete Başladı..

Fethiye’nin en güzel plajlarından birisi olan İnlice Plajı artık Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından işletilecek. Okulda öğrenim gören öğrencilerin çalışacağı İnlice Plajı’nda hizmet verilmeye başlandı. Fethiye Belediyesi tarafından işletilirken kira sözleşmesinin dolmasından sonra Muğla Valiliği’ne devredilen İnlice Plajı Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın gayretleri ve Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın da oluru ile Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne devredildi. Kısa süre önce bakım ve onarım işlerinin yapıldığı plaj Ramazan Bayramı’nın birinci gününden itibaren misafirlerine hizmet veriyor.



İnlice Plajı, Muğla şehir merkezine 104 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yaklaşık 1 saat 30 dakika sürecek yolculuk ile ulaşım sağlamak mümkündür. İnlice Plajı, Fethiye ilçe merkezine ise; 23,6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Fethiye ilçe merkezinden 30 dakika sürecek yolculuk ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Muğla şehir merkezinden yola çıktığınızda, Fethiye güzergahına ilerlemeniz gerekiyor. Güzergah üzerinde Dalyan’ı geçtikten sonra, Göcek tabelalarını takip edeceksiniz. Göcek’i geçer geçmez İnlice tabelaları size yolu tarif etmeye başlayacak. İnlice tabelasının gösterdiği bölgeden yaklaşık 3 – 4 kilometre ilerlediğinizde doğa güzelliği sizi karşılayacaktır. Detaylı konum bilgisi için, içerik altında paylaştığımız Google Haritalar bağlantısını kullanabilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlamak isteyen misafirler, dolmuş ve servisleri tercih edebilirler. Dalyan’dan ve Fethiye’den kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz dolmuşlar ve servisler bulunmaktadır. Muğla – Akyaka – Kızılyaka – Köyceğiz – Ortaca – Göcek – İnlice – Fethiye güzergahında hizmet veren servisler ve dolmuşlar ile rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı İnlice bölgesinde yer alan İnlice Plajı yerli ve yabancı binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Eşsiz güzellikte ki doğası ve ferah havası keyifli bir tatil yapmaya müsaittir. Yemyeşil ağaçlar arasından ağaç kokusu eşliğinde ulaşım sağlayacağınız İnlice Plajı, piknik ve kamp yapmak içinde uygundur. Ayrıca Dalaman ve Göcek’e yakın olmasından dolayı, söz konusu bölgelerden de ziyaretçiler gelmektedir.

Büyük bir sahil alanına sahip olan İnlice Plajı’nda Fethiye Belediyesi tarafından işletilen tesis bulunmaktadır. Kafe, soyunma kabini, duş ve tuvalet imkanları bulunmaktadır. Duş, tuvalet ve soyunma kabinleri ücretsizdir. Yiyecek ve içecek fiyatları da işletmenin talebine göre farklılık gösterebilmektedir. Sert kumdan oluşan plaj alanı ve sığ denizi bulunan İnlice Plajı, çocuklara pek uygun değildir. Çocuklarla gidecekseniz, dikkatli olmanızda fayda var. Ayrıca piknik yaparız derseniz, İnlice Plajı’nın arka bölgesinde yer alan mesire alanını ziyaret edebilirsiniz.

İnlice Plajı’nda konaklama imkanları oldukça fazladır. Daha çok bungalov ev işletmeleri bulunan İnlice’de kamp alanı da bulunmaktadır. Plaj alanında kamp yapmak zaman zaman yasaklanmaktadır. Ancak yine de kamp yapmaktan uzak kalmak istemiyorsanız, yakın bölgede hizmet veren kamping alanlarını tercih edebilirsiniz. Pansiyon, apart ve bungalov ev işletmeleri yaz sezonunda yüzde yüz doluluk oranıyla hizmet vermektedir. İnlice Plajı’nda tatil yapma planınız var ise; aylar öncesinden rezervasyonunuzu yaptırmanız gerekmektedir.


Girişlerin ücretli olduğu plajda
otomobil girişi 100 TL
minibüs girişi 150 TL
yaya girişi 20 TL
olarak belirlenirken; şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin ise ;
2 şezlong, 1 şemsiye 300 TL
özel köşk 750 TL
sedir köşe için de 1000 TL fiyat ödemesi gerekiyor.

 

AdminAdmin