SPOR
Giriş Tarihi : 25-03-2024 22:31

"MUĞLASPOR-YATAĞANSPOR MAÇINDA YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ YATAĞANSPOR'UN BASIN AÇIKLAMASIDIR"

 

Bugün Muğla Atatürk stadında oynadığımız Muğlaspor-Yatağanspor müsabakasında protokol trübününde maç esnasında tarafımızca istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Futbolda yeri olmayan stadyum hoparlörlerinden sürekli anonslar yapılarak oyunun gidişatı etkilenmeye çalışılmış ve TFF kuralları gereği bu gereksiz anonsların yasak olmasına rağmen , Yönetim Kurulumuz tarafından ve Belediye Başkanımız tarafından nazik dille önce maçın gözlemcisi Uygar Yakup Olgar’a iletilmiş olup şayet kendisinin sessiz kalıp hiç bir tepki vermeden daha çok taraflıymış gibi hareket etmiştir.   

Bununla birlikte  ısrarla anonsların sürekli taraftarı kışkırtmak ve rakip takım aleyhine hareketlendirmek amacıyla uygun olmayan bu anonsların bu kadar basit ve sürekli olarak yapılmaması gerektiği belirtilmiştir.
Bunun şov amaçlı bir basketbol maçı olmadığının  TFF Futbol Disiplin talimatı 32. madde gereği yapılan Anonsların temsilcinin kontrolünde yapılması gerektiği ve sadece tribünlerden gelecek olan küfürlü tezahürat, yabancı cisim vb.. tüm aykırı davranışları önlemeye yönelik belirlenmiş anons kuralları çerçevesinde yapılabileceği belirtilmiş olup aksine türbinleri kışkırtmaya yönelik maç boyunca sürekli yapılarak tahrik edilmeye çalışılmış ve Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Toksöz bunun yanlış olduğunu belirtmesi üzerine Muğlaspor Kulüp Başkanı ve bir kaç yönetici ortalığı bir anda velveleye vererek tarafımıza fiili saldırı yaparak çirkin hareketlerde bulunulmuştur. Olayların akabinde Belediye Başkanımızın adını anonslarda hala kullanarak propaganda yapılmaya çalışılmış ve olayların büyümesine zemin hazırlamışlardır. Yapılan anonslar kayıt alınmış sadece Belediye Başkanına yapılan propaganda anonsları basına yansıtılmıştır ve yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır. Hakemlerin şaibeli olduğu apaçık ortada olup verilmeyen penaltılarımızla birlikte rakip takımın ilk attığı gol öncesinde golü atan futbolcunun topu elle kontrol ettiği paylaşılan görüntülerde de mevcuttur. Futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olaya tanıklık ettik. Maçın 93. dk'sında yaşanan bu eşi benzeri olmamış golde rakip takımın direkten dönen topuna yan hakemin birden orta saha çizgisine koşarak gol vermiş olup bizleri, rakip takım oyuncularını ve tribünleri bile şaşkına çevirerek gol vermesi siz değerli futbol kamuoyunun takdirlerine sunulmuş olup görüntülerde mevcuttur. 

Bizler Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı ligimizde hiçbir ayrım gözetmeksizin en doğusundan en batısına Hakkari ilinden İstanbul iline İzmir ilinden Trabzon iline kadar her ne olursa olsun bu illerin bütün takımları eşit olup hiçbir ayrım gözetmeksizin adil oyun ilkesinin ihlal edilmeden hiçbir baskı altında kalınmadan ayrım yapılmaksızın yönetilmesini bekliyoruz. Bu kötü olaylara sebebiyet veren başta Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç ve ikinci Başkanı Haluk Beyimoğlu olmak üzere olaylara sebebiyet veren Yönetim Kurulu Üyelerini kınıyoruz. Maçta yapılan hakem hataları ve yanlı yönetilmesi ile ilgili görevli kişi ve kişilerle ilgili gerekli kurumlara başvurulacak olup yasal işlemlerin takipçisi olacağımızı spor kamuoyuna duyuruyoruz. YATAĞANSPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU

AdminAdmin