MİLAS
Giriş Tarihi : 16-08-2023 16:46

Tüze Çetinkaya Yeniden Başkan Koltuğunda

Tüze Çetinkaya Yeniden Başkan Koltuğunda

Tüze Çetinkaya Yeniden Başkan Koltuğunda

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Teşkilatı’nın 38’inci Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Mevcut CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, yeni yönetimiyle yeniden göreve seçildi.

 

 

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda düzenlenen genel kurula CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muğla Milletvekili TBMM Sadet Partisi Grup Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi yöneticileri, CHP’li geçmiş dönem milletvekilleri, oda, sivil toplum örgütü başkanları ile partililer katıldı.

 

 

2019 yılında yönetime geldiklerini ve bu tarihten itibaren görevlerini en iyi şekilde sürdürmeye çalıştıklarını belirten Başkan Çetinkaya, “2 yıl önce ise de yönetime seçilerek üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Ülkemiz son dönemlerde büyük afetler atlattı. Yönetim olarak bu afetler sonrasında da halkımızın yanında olduk yardımlarımızı ulaştırmaya çalıştık” dedi.

 

 

İlçe Teşkilatının faaliyet, çalışma ve hesap raporları Anıl Zeybekoğlu tarafından okundu. Raporlar ayrı ayrı üyelerin ibrasına sunularak kabul edildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP kanadında yaşanan değişim talebine değinerek, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu yıpratmadan, eskiden gelene kazanımları kaybetmeden ilerlemeliyiz. Suni tartışmalara girmeden partinin tüm ana aktörleriyle birlikte değişim sürecini toplum önünde yıpratmadan başarmamız gerekiyor. En büyük sorumluluğumuz budur. Çatıştırmadan, gücü ve enerjiyi çok fazla içerde harcamadan bunu yapabiliriz. Milas ilçe örgütü Muğla’da tüm diğer ilçelerde ve ilde takdir kazanmış bu konuda rüştünü ispatlamış bir ilçedir. Şimdiye kadar bu örgüt için hizmet etmiş emek vermiş herkese teşekkür ediyorum. Bu katkılar bizler için kilometre taşıdır. Milas örgütünde çalışan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İlçe yönetimi ile uyum içinde çalışma her zaman prensibim olmuştur. Maddi ve manevi olarak her zaman örgütümüzün emrindeyiz. Örgütümüzün ihtiyaç duyduğu her noktada kendimizi her yönümüz ile ortaya atmaya hazırız. Bundan sonra seçilecek yönetiminde ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak çalışma azmi içerisinde olmaya gayret göstereceğim. Partimizin başarılı olması için söylem ve eylemlerimizin tutarlı olması lazım. Tüm fikirlere saygım var. Ama eylemler ile söylemler arasındaki uyumluluğu da tartmakta fayda var. Ön seçim şart. Bu tartışmaya gerek yok. Sanki biz farklı birşeyi savunuyormuşuz gibi bir kanı oluşturuluyor. Üye ile önseçimi tartışmaya gerek yok. Ön seçim önemli ama sadece şekilleri yerine getirerek iktidar olamayacağız biz. Önemli olan en iyi en iyi temsil eden, partiyi yukarılara taşıyacak kadroları yönetime getirebilmek. Tüze başkanı bugün tebrik ediyorum. Gençleşmiş ve CHP Milas ilçe yönetiminde bu kitleyi, bu tabanı temsil edecek yepyeni bir vitrinle sizlerin karşısına çıkıyor. Aday olan arkadaşlarımızı medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum.

Parti olarak her dönemde sıkıntıları olan biri partiyiz. Doğruları olduğu kadar yanlışları olan da bir partiyiz. Eleştirmeliyiz. Ama bizim partililerimizin eleştirileri çok sert. Bu seçimi sadece CHP olarak biz kaybetmedik. Türk halkı olarak hepimiz kaybettik. Çok önemli bir fırsatı Türk halkı değerlendiremedi. Hatamız eksiğimiz mutlaka var. Ama bunu sadece genel başkan üzerinden değerlendirmek vicdanlı olmaz. Şunu kabul edelim en çok Kemal Kılıçdaroğlu bu dönemde çalıştı. Herkese saygım var ama klavye başında eleştirmek kolayımıza geliyor” dedi.

 

 

Yapılan konuşmalarda ülke gündemi, genel seçim sonuçları değerlendirilerek, yapılacak olan yerel seçimlerin önemine değinildi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gerçekleşen seçimde oy kullanma işlemine geçildi.

 

 

Yapılan genel kurul ile CHP Milas İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

Tüze Çetinkaya, Davut Çakar, Gökçin Özgülergil, Çağatay Kömür, Zühal Avcılar, Müge Güney, Tolga Ballı, İzel Turhan, Ali Avcı, Anıl Samyürek, Zühal Gezgin, Osman Özen, Usulet Tekin, Görkem Dikmen, Nazım Tolga Haney, Duygu Selen Miregil, Direnç Turan.

AdminAdmin