MİLAS
Giriş Tarihi : 21-07-2023 15:37

Çomakdağ’da Sünnet Düğünü Yağlı Güreşle Şenlendi

Çomakdağ’da Sünnet Düğünü Yağlı Güreşle Şenlendi

Çomakdağ’da Sünnet Düğünü Yağlı Güreşle Şenlendi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’nde sünnet düğününde geleneksel yağlı pehlivan güreşi düzenledi.
Geleneksel Çomakdağ Kızılağaç Yağlı Güreşleri akşam 22:00 sularında başlayarak sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Sünnet şöleninde katılan önemli baş pehlivanlarıda kol bağladı. Yaşayan efsane olan Mehmet Güçlü’nün şölene katılması güreşseverleri oldukça sevindirdi.

Şampiyon pehlivanlardan sünnet şölenine katılan; Cengizhan Şimşek, Ali Yanatma, Doğan Özkaya, Emre Erkal, Hakan Çalışır, Recep Çakır, Hasan Zeybek ve Hüseyin İyican güreşleri yakından izlediler.

Mahalle meydanında düzenlenen düğüne ve yağlı güreşlere, çok sayıda davetli ve güreş meraklısı katıldı. Sünnet olan Mehmet Enes ve Mehmet Efe davul zurna eşliğinde zeybek oynamasıyla başlayan düğün, renkli görüntülere sahne oldu. Ailenin hep birlikte zeybek oyunun ardından, yağlı güreşler başladı.

Tarihi Kırkpınar cazgırlarından Cazgır Şerif Ali Esen’nin sunumuyla er meydanına davet edilen pehlivanlar, önce kıspetlerinin ayakuçlarını bağlayarak zeytinyağıyla yağlandı.

Ardından alandaki coşkulu seyirciyi selamladılar. Er meydanında hakemlerin yönetimindeki müsabakalarda sportmence davranışlar sergileyen güreşçiler, kıyasıya mücadeleleriyle seyirciden bol bol alkış topladı.

Minik, teşvik, tozayak, deste, küçük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde düzenlenen güreşlere, Türkiye’nin dört bir yanından pehlivanlar katıldı. 
Dereceye giren güreşçilere, müsabaka sonunda madalya takdimi yapıldı.

AdminAdmin