GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 11:17

İhalenin Akibeti Ne Oldu?

İhalenin Akibeti Ne Oldu?

Fethiye’de Orman Genel Müdürlüğü tarafından    Mayıs 2021 tarihinde Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nde açılan Karagözleriçi C Tipi Mesire Yeri ihalesini Fethiyeli şirket kazanmıştı.

İhaleye  17 şirket yetkilisinin katıldığı ihalede yıllık bedel dudakları uçuklatmıştı. 20 yıllığına Fethiyeli şirkette kalan Karagözleriçi C Tipi Mesire alanının ihalesinin  iki buçuk yıl geçmesine rağmen alanda henüz  hiçbir çalışmanın yapılmaması vatandaşların akıllarına soru işareti düşürdü. 
İhalenin ardından bölgede yapılan iş makinaları çalışması ve alan içindeki bazı ağaçların kesimleri çevrece grupların tepkisini çekerken, kafalara ihale sürecinde bir engel mi çıktı da ihaleyi kazanan şirket 2 Milyon 850 Bin TL vermesine rağmen söz konusu alanda çalışmalarına başlayamadı? soruları geliyor. 
Fethiye’de yıllarca akaryakıt boşaltma istasyonu olarak kullanılan, daha sonra atıl vaziyette kalan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait; Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Karagözleriçi C Tipi Mesire Yerine dönüştürülen 19 bin metrekarelik alanın ihalesi Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü salonunda yapılmıştı. Fethiye Körfezi manzarasındaki içinde çam ağaçlarının da bulunduğu, metruk binaların da yer aldığı Karagözleriçi C Tipi Mesire Yeri ihalesine rekor katılım olurken, ihaleye 17 firma katılmış ve 2 Milyon 850 Bin TL’ye Fethiye’li bir şirket ihaleyi almıştı. 
İhalenin ardından bölgede iş makinaları belli bir süre çalışmış ve atıl durumdaki arazi düzenlenmişti. Fakat ne hikmetse, alandaki çalışma bir anda durdu ve aradan 30 ay geçmesine ve o kadar yüklü paraların harcanmasına rağmen taş taş üstüne koyulmadı. 
Hal böyleyken de kalan Karagözleriçi C Tipi Mesire alanının ihalesinin  iki buçuk yıl geçmesine rağmen alanda henüz  hiçbir çalışmanın yapılmaması vatandaşların akıllarına soru işareti düşürdü. Bizde gazetemiz olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi adına Bölgenin Akibeti Ne? Sorusunu sorarak yetkililerden cevap bekliyoruz.

AdminAdmin