YATAĞAN
Giriş Tarihi : 25-10-2023 15:01

Yatağan’da "100. Yıl" ve "Türkiye" koreografisi oluşturuldu

Yatağan’da "100. Yıl" ve "Türkiye" koreografisi oluşturuldu

Yatağan’da

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia antik kentinde, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak amacıyla kazı çalışanı kadınlar tarafından "100. Yıl" ve "Türkiye" koreografisi oluşturuldu.


UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, en az dokuz ayrı medeniyete ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük mermer kentleri arasında gösterilen Stratonikeia antik kentinde, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak amacıyla kazı çalışanı kadınlar tarafından "100. Yıl" ve "Türkiye" koreografisi oluşturuldu.
Kazı Başkanlığı koordinesinde kentteki kazı ve restorasyon çalışmalarında görev alan 100 kadın kentte kazılarda ortaya çıkardıkları ve restorasyon çalışmasını gerçekleştirdikleri Kuzey ve Batı Cadde'de toplanarak "100. Yıl" ve "Türkiye" koreografisini oluşturdu. Bazı çalışanlar da Türk bayrağı açtı. Eskihisar Mahallesi sakinleri de bu gösteriye destek verdi.
Yatağan ilçesinin 22 farklı mahallesinden gelen kadınlar ile Stratonikeia antik kenti ve Lagina kutsal alanında arkeolojik kazı, restorasyon ve çizim çalışması yaptıklarını belirten kazı başkanı Bilal Söğüt, "Biz burada antik dönemlerden günümüze yapıları buluyor, korumasını yapıyor ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. Stratonikeia merkezinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait köy meydanını ayağa kaldırıyor ve eskiden burada var olan mesleklerin yaşamasını sağlıyoruz." dedi.
Yürütülen çalışmaların yanı sıra Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısı kazı ekibi kadınları ile "100. Yıl" ve "Türkiye" koreografisi hazırladıklarını anlatan Söğüt, "Yatağan'ın Sultanları"nın arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarında olduğu gibi koreografilerin oluşturulmasında da başarılı olduğunu dile getirdi.

AdminAdmin