MİLAS
Giriş Tarihi : 16-07-2023 12:14

Başkan Tokat, Vatandaşları Uyardı

Milas'ta bir hafta içerisinde çıkan iki yangın endişe ve korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Başkan Tokat, Vatandaşları Uyardı

Muğla’nın Milas ilçesinde ilk olarak 12 Temmuz Çarşamba günü, ikinci olarak ise 14 Temmuz Cuma günü çıkan yangınlar ormanlık alanlara zarar verdi. Boğaziçi Mahallesi Adabükü Mevkii’nde başlayan ve halep çamlarını tehdit eden ilk orman yangınında toplam 170 hektar alan zarar gördü.

Milas Bodrum Havalimanı kavşağından başlayan ve rüzgârın etkisiyle Kemikler Mahallesi’ne doğru yayılan ikinci orman yangınında ise 160 hektar alan zarar görürken bir hafta içerisinde iki gün arayla gerçekleşen yangınların sonucunda toplam 330 hektar ormanlık alan yandı.

Milas Bodrum Karayolu’nu kullanan tüm vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını isteyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas’ımız tarihiyle, kültürüyle, yeşiliyle, mavisiyle önemli bir turizm merkezidir. Şehrimizin doğal güzelliklerinin ihmal nedeniyle göz göre göre yok olması bizleri derinden üzmektedir. Şehrimizde ikamet eden, şehrimize tatil yapmak için gelen tüm vatandaşlarımızdan rica ediyorum, lütfen sigara izmaritlerinizi ya da cam şişelerinizi araçlarınızdan dışarıya atmayınız. Hepimizin gördüğü gibi hiç düşünmeden yapılan yanlış bir hareket çok büyük sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

AdminAdmin