SİYASET
Giriş Tarihi : 21-12-2023 16:06

Otoparklar nerede?

Otoparklar nerede?

CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın 2019 Yerel Seçimleri öncesi ilçenin trafik sorununu otopark sayısını arttırarak çözme vaadi sözde kaldı. 
Her geçen gün artan araç sayısı nedeniyle trafik çilesi daha da çekilme hale geldi. Vatandaşlar, bir tane bile otopark yapmayan Karaca’ya tepki gösterdi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimler öncesi Fethiye'nin trafik sorununun çözüleceği ve otopark sayılarının arttırılacağı ile ilgili kamuoyuna vaatte bulunmuştu.
Aradan geçen 5 yıla yakın zaman diliminde Karaca'nın bu vaadinin yerine getirilmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. İlçe sakinleri; “Boş vaatler. Her zaman olduğu gibi bu vaat de asılsız çıktı” diyerek duruma tepki gösterdi.
Dünyaca ünlü turizm merkezinde en büyük sorunların başında trafik yer alıyor. İlçede alternatif yolların yetersizliği ve yol kenarındaki otoparklar dışında araç park yerlerinin olmayışı vatandaşları isyan noktasına getirdi.
İlçeyi yönetmeye talip olanlar her seçim öncesinde trafik sorununu çözme vaadinde bulunuyor. Mevcut Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın da proje vaatleri arasında yer alan trafik ve otopark sorununun çözümü yer alıyordu. Başkan Karaca, gittiği her yerde de kamuoyuna ve vatandaşlara bu sorunu gidereceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. 
Seçim sonrası ilçe halkı bu sorunun çözüme kavuşturulmasını beklerken, aradan geçen 57 ayda bir arpa boyu yol alınamaması ve artan araç sayısı trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirdi.
Hal böyleyken, tekrar göreve talip olan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın geçen dönem verdiği vaatleri yerine getirip getirmediğini araştırmak da bize düştü.
Araştırmalarımız neticesinde trafik sorununun giderilmesi ve otopark sayılarının arttırılması gibi bir çalışmanın yapılmadığını tespit ettik. 
Vatandaşlarımız da “Boş vaatler. Her zaman olduğu gibi bu vaat de asılsız çıktı” yorumunda bulundular.
ASANSÖRLÜ KATLLI OTOPARK SÖZÜ VERMİŞTİ
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler öncesinde Alim Karaca trafik sorununun otoparklar ile çözüme kavuşacağını söylemişti.
Karaca’nın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:
“Trafik sorunu otoparklar ile çözüme kavuşturulacak. Vatandaşların toplu ulaşım araçlarına yönlendirmek gerekiyor. 60 bin araç, 40 bin motor toplamda 100 bin araç ve Fethiye de ise 977 kapasiteli otopark var. Bunun iki üç katına çıkması şart. Resmi kurumların şehir merkezinin dışına çıkarılması gerekiyor. Turizm okulunun arkasına ve köy garajının olduğu araziye asansörlü katlı otopark yapılacak. Dijital panolar kurulacak ve vatandaşlar hangi otoparkta yer olduğunu oradan görecek. Gerekirse, rezervasyon yapılacak. Halk ring seferleriyle şehir merkezine gelecek.”

AdminAdmin