SİYASET
Giriş Tarihi : 15-12-2023 14:22

Milas İlçe Müftülüğünden Tecrübe Toplantısı

Milas İlçe Müftülüğünden Tecrübe Toplantısı

Milas İlçe Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen Programa İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Bodrum, Yatağan İlçe Müftüleri, Milas ve Bodrum'da görev yapan din görevlileri katıldı.
KYK manevi rehberi Seyit Nur Ciran'ın sunuculuğunu yaptığı, Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı’nın moderatör olarak yer aldığı, Gaziantep / Şehitkamil Ukkaşe bin Mihsan Camii İmam Hatibi Yunüs İnan  ve Tokat Taşlıçiftlik Mah. Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş’ın sunum gerçekleştirdiği program, Milas Kafaca İmam Hatibi Nurullah Toprak’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamla konuşması yapan İlçe Müftüsü Yusuf Yaşar, Cami hizmetlerinin önemli olduğu konusuna vurgu yaptı.
İlk olarak Diyanet İşleri Uzmanı, moderatör Ramazan Dağlı yaptığı konuşmada Peygamber makamı olan İmam Hatiplik görevinin kutsallığından bahsederek insanların hayatına dokunmada en güzel görevlerden birinin İmam Hatiplik ve Müezzinlik olduğuna dikkati çekti ve Din görevlisi olmanın  sorumluluğu ile hareket etmenin önemine değindi.
Yaşadığı hatıraları katılımcılarla paylaşan Dağlı, birçok kişinin basit davranışlarla gönüllerini kazanmanın mümkün olduğunu belirtti.
Gençlik Çalışmaları adlı sunumu gerçekleştiren Gazi Antep Şehit Kamil Ukkaşe bin Mihsan Camii İmam Hatibi Yunüs İnan ve Yolumuz Camiden Geçer sunumunu paylaşan Tokat Taşlıçiftlik Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş, camilerinde verdikleri hizmetleri ve tecrübelerini Milas ve Bodrum'dan toplantıya katılan İmam Hatipler ve Müezzin Kayyımlar ile paylaştı.
Program sonunda teşekkür konuşması yapan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı' da güzel bir programla cami toplum eksenli tecrübe paylaşımlarını din görevlileri ile paylaşan misafirlere teşekkür ederek, projeleri olan hocaların mutlaka bunları hayata geçirmesi için kendileri ile irtibata geçmelerini talep etti.
İslam’ın en önemli hizmet alanlarından olan Camilerde halkla birlik ve beraberliğin önemine değinerek, bu konuda hizmeti kendisine şiar edinen din görevlilerine  teşekkür etti.
Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

AdminAdmin