MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-11-2023 11:07

Barış Saylak Hür Düşünce Platformu'na Konuk Oldu

Barış Saylak Hür Düşünce Platformu'na Konuk Oldu

Hür Düşünce Platformunun bu ayki konuğu Barış Saylak oldu...

Saylak, "Muğla tarımına yönelik çok önemli projelere imza attık. Katma değerli ürün üretimi geliştirmek, kadınlarımızın aile ekonomisine katkısını arttırmak ve gençleri tarıma yönlendirmek için projeler geliştirdik. Geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Muğla Hür Düşünce Platformu, olağan toplantısının bu ayki konuğu İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak oldu. 
23 yıldır her ayın ilk salı günü toplanan Muğla Hür Düşünce Platformu Kasım ayı toplantısı Asos Akşam Sefası Restoran’da yapıldı.  
Toplantının bu ay ki konuğu İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak oldu.
Toplantının açılışında konuşan Hür Düşünce Platformu Dönem Başkanı Hasan Telli, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlayarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tarıma verdiği öneme değindi.
Platformun her ay düzenli bir şekilde toplanarak, kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantılarda, Muğla'nın yerel sorunlarını masaya yatırdıklarını ifade den Telli, şöyle devam etti:
"İl Tarım ve Orman Müdürlüğü son dönemde başarılı çalışmalara imza attı. Hayata geçirilen projelerin yanı sıra devam etmekle olan projelerin Muğla tarımına ve ekonomisine katkı sağlayağını düşünüyorum. Sayın İl Müdürümüze katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum."
İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da platform üyeleriyle tek tek tanışarak, toplantıya konuk olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Saylak, Milas'ın Meşelik Köyü'nde doğduğunu ve 6 kardeşin en küçüğü olduğunu söyledi.
Zeytincilik, besicilik ve tütün gibi tarımsal faaliyetlerle çocukluğunda tanıştığına işaret eden Saylak, aynı zamanda okumayı çok sevdiğini anlattı.
Muğla için kimin söyleyecek sözü varsa söylemesi ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapan Saylak, "Ortak bir Muğla aklı olmalı. Muğla turizm ve madencilik dışında aynı zamanda çok önemli bir tarım kentidir. Biz elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Şanslı ve bereketliyiz. 2019 yılından bu yana Muğla tarımına yönelik çok önemli projelere imza attık. Hayvancılık, su ürünleri, bitkisel üretim alanında hem üretimi arttırmaya hem de tarımsal ihracatı geliştirme yönelik adımlar attık. Tabiri caizse Muğla üreticisine pozitif ayrımcılık yaparak, ekonomik anlamda katkı sağlayacak adımlar attık. Katma değerli ürün üretimi geliştirmek, kadınlarımızın aile ekonomisine katkısını arttırmak ve gençleri tarıma yönlendirmek için projeler geliştirdik. Geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin