MİLAS
Giriş Tarihi : 23-04-2024 23:01

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Coşkuyla Kutlandı


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milas’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Cumhuriyet Başsavcısı    Salih Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Seyhan Doğan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin katılımıyla saat 09:30 da Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
Program Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.
Atatürk Anıtına çelenk sunumu ardından düzenlenen Çocuk Kortejiyle devam etti.
Kortej yürüyüşü sonrası Milas Merkez İlkokul’unda kutlama törenlerine devam edildi.
Merkez İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, ‘’Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.   
Bugün; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesine azimle, kararlılıkla, yürekten inanmış ve bu uğurda binlerce canını feda etmekten çekinmeyen aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü, vatan topraklarının en zorlu, en buhranlı günlerinde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur.   
Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir şenliktir. Dileğimiz tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde kardeşlik duygularıyla, her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Hepimiz biliyoruz ki yarınların güçlü ve refah Türkiye'sinin genç mimarları; masum ve parıldayan gözleriyle sevgili çocuklarımız olacaktır.   
Ulusumuzun en değerli varlığı olan çocuklarımız; barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri,  yarınlarımızın güvencesidirler. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amacımızdır.   
Sevgili çocuklar, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğü sizlere Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hediye ederek, verdiği değeri göstermektedir. Çünkü sizler Türk milletinin geleceğisiniz. Ulusal varlığımızı ve egemenliğimizi sonsuza kadar sizler yaşatacaksınız.  
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı, şükran, minnet ve rahmetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte şiirler okunarak çeşitli gösteriler ile okullar arasından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Milas Merkez İlkokulu öğrencilerinin düzenledikleri dans gösterileri büyük beğeni aldı.
Program günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarından sonra son buldu.

AdminAdmin