MUĞLA
Giriş Tarihi : 01-10-2023 16:28

Dünya Kalp Günü’nde Vatandaşlar Bilgilendirildi

Dünya Kalp Günü’nde Vatandaşlar Bilgilendirildi

Dünya Kalp Günü’nde Vatandaşlar Bilgilendirildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dünya Kalp Günü çerçevesinde kardiyoloji polikliniklerinin olduğu alanda tansiyon ölçümü yapmak için stant kuruldu.

Kardiyovasküler hem dünyada hem de Türkiye’de ölümlerin en önemli sebebi olarak biliniyor. Bu sebeple kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Kalp Günü çerçevesinde Kardiyoloji poliklinik alanında kardiyovasküler hastalıkları önlemek ve etkilerini azaltmak için hastaneye başvuran kişilerde farkındalık bilincini oluşturmak amacıyla tansiyon ölçümü yapılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Bu yılın teması olan ’Kalbini anla, kalbini dinle’ çerçevesinde Kardiyoloji Uzm. Dr. Eda Özlek yaptığı bilgilendirmede, "Dünyada her 3 kişiden birisi kardiyovasküler hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmektedir. Kardiyovasküler hastalıklarda risk faktörlerini bilmek ve bu riskleri en aza indirebilmek çok önemlidir. Başlıca risk faktörlerinden hipertansiyon, diyabet dislipidemi, gibi hastalıkların tanısının erken dönemde konulup tedaviye başlanması kalp hastalıklarından korunmakta önemli farklar oluşturmaktadır.

Bunların dışında sigaranın bırakılması dengeli beslenme düzenli egzersiz yapılarak hayata hareket katmak, tuz kısıtlaması yapmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri kalp sağlığımız için olmazsa olmazdır. Bu nedenle “Kalbinizi Tanıyın ,Onun Ritmi Hayatınızın Ritmini Belirler." dedi.

AdminAdmin