MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-04-2024 08:37

Akçaova Kur'an Kursuna Kavuştu

Akçaova Kur'an Kursuna Kavuştu


Hacı Mehmet Fikret Çiçek Akçaova Erkek Kur'an Kursu alınan ruhsat ve izinler sonucunda hafızlık eğitimi vermeye başladı.
Menteşe Akçaova mahallesinde bulunan, 2011 yılında temeli atılan ve uzun süre yapımı devam eden Erkek Kur'an Kursu son yıllarda yapılan girişimlerle ve MUHKEM (Muğla Hafızlık Kur’an Eğitim Merkezi) Derneğinin katkılarıyla eksikler tamamlanarak eğitime hazır hale getirildi.
Bu kapsamda Merkez Kur'an Kursunda eğitim gören hafızlık öğrencileri, Hacı Mehmet Fikret Çiçek Akçaova Erkek Kur'an Kursuna taşındı.
Modern bir mimari ile yapılan Kur'an Kursu 100 öğrenci kapasiteli, yemekhanesi, yatakhanesi ve derslikleri ile nezih bir yapıya sahip.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı başkanlığında kursun geldiği durumun değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.
Müftü Yardımcısı Sema Özbakış, Menteşe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, Kurs Müdürü Veli Kaplan, Muhkem Dernek Başkanı Nurkan Boz ve eğitim kadrosunun hazır bulunduğu toplantıda kursun geldiği nokta, hedefler, eksikler ve tüm çalışmalar ele alındı.
Bölgenin gözdesi olacak bir Kursu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Müftü Çapçı, bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bundan sonra daha özveri ile çalışılması gerektiğine dikkati çeken Müftü Çapçı, bu konuda dernek yönetimi ve eğitim kadrosuna olan güvenini dile getirdi.
Daha sonra kurs mescidinde öğrencilerle biraraya gelen Müftü Çapçı ve beraberindekiler ikindi namazını eda ettikten sonra öğrencilere başarılar dileyerek çeşitli tavsiyelerde bulundu..

AdminAdmin