GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-12-2023 14:04

Şölene İlgi Yoğun Oldu

Şölene İlgi Yoğun Oldu

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıldı.
Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen ‘Yörük Şenliği’nde ’ ilkler yaşanırken, görme engelli gençlerde sahne alıp özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı adeta ayakta alkışlandılar. Görme engelli Semir Kalcı’nın davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu.
Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi farklı bir etkinliğe imza attı. Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ile Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda ‘Yörük Şenliği’ gerçekleştirdi. Dünya engelliler gününde, engellilerinin sorunlarına dikkat çekmek, Yörük kültürünü de öne çıkararak değişik bir farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen şenlikte, uzun süre unutulamayacak bir gece yaşandı. Görme engelli sanatçıların da yer aldığı şenliğin sunuculuğunu Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak yaparken şenlikte; Eser Tunçoğlu, İsmail Uzunoğlu, Sipsici Ergün Demir, Nazmi Akkuş, Muhammet Pallavuş, İsmail Peynirci, Ali Tunç sesi ve sazı ile sevilen türküleri seslendirdi. Göcek, Nif, Kaş, Karaçulha ve Semah ekipleri ile Ata türküleri, ata çalgıları ve ata oyunlarının hemen hepsinin yer aldığı gecede, özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı (9) ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı (12) adeta ayakta alkışlandılar. Görme engelli Semir Kalcı (14) isimli gencin davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu. Gecede ayrıca görme engelli Fatma Tezgit kazak örerken, görme engelli sanatçı Eser Tunçoğlu’da sesi  ve sazı ile geceye renk kattı. Gecede yapılan şölen ağalığı yarışında ise Çilek Fırın sahibi Hasan Ulu 20 bin TL ile ağalığın sahibi oldu. Şöleni; Fethiye Belediye Meclisi Engelli Hakları Komisyon Başkanı Devrim Öztürk, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün danışmanı Mustafa Ali Türkan, AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayları Turgay Öztürk, Salih Eroğlu, CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayları Ahmet Selim Yücel, Atilla Küçükala, Muğla CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Nurettin Demir, Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Av. Umut Hepdizdar, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Yunus Önder, Fethiye Altı Nokta Körler Derneği şube başkanı Mehmet Üstün, bazı belediye meclis üyeleri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli izledi. 
“ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ ERİŞEBİLİRLİK”
Gecede konuşan Fethiye Altı Nokta Körler Derneği şube başkanı Mehmet Üstün, ”Beyaz bastonlarımız bizim gerçek dostumuz. Bize hiç nankörlük yapmıyorlar. Bizim öncelikli sorunumuz erişebilirliktir. Özgürce, kimsenin yardımını almadan sokakta, caddede gidebildiğimiz zaman mutlu oluruz. Toplum ile iç içe hareket ederek sorunlarımızı çözmek isteriz. İstismar odaklarına da karşıyız. Biz engelli bireyler olarak birinci sınıf vatandaş olduğumuz günleri görmek istiyoruz. Farkındalık oluşturmak için Yörük Türkmen Derneğimiz ile böyle bir etkinlik düzenledik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
“ÇALIŞMALAR YAPTIK”
Fethiye Belediye Meclisi Engelli Hakları Komisyon Başkanı Devrim Öztürk’te yaptığı konuşmada,” Fethiye’de engelli bireylerin sorunlarını çözebilmek için yoğun çalışmalar yaptık. Kent Meclisinde de engelli bireylerin sorunları ele alınıyor. Meclisimize getiriliyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyguluyum.” Diye konuştu.
 “TOROSLARIN SAZLARI, SESLERİ BU GECEDE”
Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ‘da,” Görmeyenlere göz, duymayanlara kulak, konuşamayanlara dil olmaya geldik. Altı Nokta Körler Derneği ile birlikte yaptığımız bu Yörük şölenine gören ve gönül gözü gören sanatçılarımızla farkındalık oluşturuyoruz. Her iki dernek son derece sanat ve kültürümüzü bir araya getirip, farkındalık da oluşturdu. Torosların sazları, sesleri ve yöresel oyunları bu geceye damga vurdu.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin