DATÇA
Giriş Tarihi : 16-02-2024 18:54

DATÇA’DA BADEMLER ÇİÇEK AÇTI

DATÇA’DA BADEMLER ÇİÇEK AÇTI

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ve Odamız işbirliğinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen Datça Badem Çiçeği Festivali açılış programı gerçekleştirildi.

Muğla’da turizmi 12 aya yaymak amacıyla alternatif turizm çalışmalarına destek veren Odamız, festivale geniş katılım sağladı. Festivalde MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Kadın Girişimciler Kurulu Mehtap Şeniz Çahan, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Berke Altınsoy başta olmak üzere Meclis üyeleri, kurul üyeleri ve komite temsilcileri yer aldı.

Festivalin açılış programı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şunları kaydetti: “Muğla Türkiye’nin en güzel ili. Datça Muğla’nın gözbebeği. Denizi, güneşi, iklimi, tarihi, sakinliği, insanı, doğasının lezzetlerine etkisi ile eşsiz bir coğrafyadayız. Datça, her sezon, yurt içinden ve yurt dışından pek çok ziyaretçinin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Her şey dahil konaklama anlayışının Datça’da yaygın olmaması ile, buraya gelen konuklar şehirle bütünleşme imkanı yakalıyor. Bu çok değerli bir özellik. Coğrafi konumu itibariyle dezavantajları olsa da Datça, keşfedilmeyi bekleyen bir mücevher gibi değerli. İnanıyorum ki Datça, önümüzdeki yıllarda daha gelişmiş ama sakin dokusunu koruyan daha gözde bir bölge olacak.”

Odanın alternatif turizm çalışmalarına verdiği destek hakkında da bilgi veren Başkan Karakuş: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, 8 ilçede 10 bine yakın üyesine hizmet veren ve bu yıl 140’ıncı yılını kutlayan köklü bir kuruluş. Bakanlıkların bize verdiği yetki ve görevlerin dışında, projelerimiz ile ilimiz ekonomisine katkı sunmayı sürdürüyoruz. Ayrıca hizmet alanımızda bulunan 8 ilçemizde yapılan etkinlik ve çalışmalara destek sağlayarak hem sosyo kültürel gelişmelere katkı sunuyor hem de ilimizde turizmi 12 aya yaymak adına farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

MUTSO tarafından coğrafi işareti alınan Datça Nurlu Bademinin lansmanı, 17 Şubat Cumartesi günü saat 15.30’da Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek.

AdminAdmin