SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 03-12-2022 15:53

Seydikemer’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

Seydikemer’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

 

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

 

Seydikemer Belediyesi, Türk Kızılayı Seydikemer Temsilciliği ve Özel Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

 

Özel Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte engelli vatandaşlar ve aileleri doyasıya bir gün geçirdi. Etkinlikte Seydikemer Belediyesi pamuk şeker, patlamış mısır ve hediyeler dağıttı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte engelli bireyler, resim yapıp, şarkılar söyledi. Programda engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için ‘Empati Parkuru’ kuruldu. Empati Parkurunda yürüyen vatandaşlar gözlerini bandajla kapatarak parkurda yürüdü.

 

BAŞKAN OTGÖZ: “TÜM ENGELLER SEVGİ, EMPATİ VE DAYANIŞMAYLA AŞILIR”

Öte yandan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, sosyal medya hesabından 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutlayan bir mesaj paylaştı. Seydikemer Belediyesi’nin her zaman engellilerin yanında olduğuna vurgu yapan Başkan Otgöz; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz için daha iyi bir yaşama vesile olmasını diliyorum. Herkes birer engelli adayı olduğunu unutmamalıdır. Asıl engel zihinlerde ve yüreklerde başlar. Bütün engellerin sevgi, empati ve dayanışmayla aşılacağına inanıyorum. Dün olduğu gibi yarın da engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız.  Tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Seydikemer Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Seydikemer’in Çamurköy Mahallesi’nde yaşayan iki engelli vatandaşlara da tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Engelli vatandaşları evinde ziyaret eden Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Başkan Yakup Otgöz’ün selamlarını ileterek, tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim etti.

 

 

 

 

AdminAdmin