GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2024 13:09   Güncelleme : 18-02-2024 13:10

Erzincan’daki madenin müdürü yakalandı; Kayıp işçiler aranıyor

Erzincan’daki madenin müdürü yakalandı; Kayıp işçiler aranıyor

 

Erzincan’da Anagold Madencilik sahasında meydana gelen ve 9 işçinin kaybolduğu toprak kayması olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada kapsamında, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı.

 

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar çalışmaları yerinde izliyor.  Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın hareket ettiği bölgede Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli’nden gelen AFAD ekipleri kayıp işçileri arıyor.

 

Maden müdürü gözaltında

Erzincan’da Anagold Madencilik sahasında meydana gelen ve 9 işçinin kaybolduğu toprak kayması olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada kapsamında, şirketin Türkiye’deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Olayla ilgili daha öncede Başmühendis Murat Bayraktar, Mühendis Şenol Demir, Vardiya Amiri Soysal Doğan, Saha Sorumlusu Abdülkadir Cansız, Saha Yetkilisi Hüseyin Üstündağ ve Şirket Vekili Kanada uyruklu Jain Ronald Guille tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AdminAdmin