MİLAS
Giriş Tarihi : 28-08-2023 10:12

Arama Kurtarma Ekibi, İlkyardım Eğitimlerini Tamamladı

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi, Muğla Büyükşehir Belediyesi İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından 2 gün süren 16 saatlik ilk yardım eğitimini tamamladı. Ekip, on altı saatlik eğitimin ardından Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı ve uygulamalı sınavın sonucunda ilk yardımcı sertifikası almaya hak kazandı.

Arama Kurtarma Ekibi, İlkyardım Eğitimlerini Tamamladı

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi bünyesinde kurulan ve yine aynı müdürlüğün hazırlamış olduğu ‘Milas Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planı’ kapsamında doğal afetlerde aktif olarak görev alması planlanan Arama Kurtarma Ekibi, farklı kurum ve derneklerle işbirliği halinde sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor.

Orman Yangınlarına Müdahale eğitimini tamamlayan ve sertifikalarını alan ekip üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından 2 gün süren 16 saatlik ilk yardım eğitimini de başarıyla tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İlkyardım Eğitim Merkezi Eğitmeni Aytül İnce Doyran tarafından verilen eğitim sonunda Muğla İl Sağlık Müdürlüğü gözetmenliğinde gerçekleştirilen sınava giren personelin tamamının geçer not almasının önemli bir başarı olduğunu belirten Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Murat Atilla Yüksel, “Ekip üyelerimizin eğitimlere istekle katılması elde edilen başarıda büyük bir etken oldu. 24 ekip üyemizin katılım sağladığı sınavdan tamamının geçer not alması eğitimlerimizin amacına ulaştığının önemli bir göstergesidir.” dedi.

AdminAdmin