MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-07-2023 12:18   Güncelleme : 17-07-2023 16:54

AK Partili Vekiller 15 Temmuz Yürüyüşüne Katıldılar

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Marmaris'te düzenlenen yürüyüşe AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz katıldı.

AK Partili Vekiller 15 Temmuz Yürüyüşüne Katıldılar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunulan Marmaris'te yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Turistler de yürüyüşü ilgiyle izledi. Etkinlikte, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi de açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunulan Muğla'nın Marmaris ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Kemal Seyfettin Bulvarı'nda mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe katılanlar, mehterana eşlik etti.

Yoldan geçen ve otellerinin balkonlarına çıkan turistler, yürüyüşü ilgiyle izledi. Meydanı dolduran kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla çalınan marşlara eşlik etti.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, daha sonra 15 Temmuz video gösterimini izledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından vatandaşlar, Atatürk Meydanı'nda FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Sergideki fotoğraflara vatandaşlar ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

Muğla Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen etkinliğe Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla milletvekilleri Kadem Mete, Yakup Otgöz, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Necip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça ile kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete; ‘’ Ülkemizin huzurunu,  milletimizin kardeşliğini; vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, devletimizin anayasal düzenini  hedef alan FETÖ/PDY terör örgütünce 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe girişiminin açtığı yaraları bugün gibi yüreğimizde hissediyoruz.

O karanlık gecede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara akın eden aziz milletimiz, tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Mücadelemiz’de olduğu gibi destansı bir mücadele sergilediler.

Mukaddesat uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimiz, vatanı için bedenlerini siper eden gazilerimiz ve ismini bilemediğimiz sayısız kahramanımız ülkemizi bir uçurumun kenarından kurtardılar.

Hiç şüphe yoktur ki haince planlanan bir darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren, o gece Marmaris’te bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için canlarını siper eden, günlerce demokrasi nöbeti için meydanları dolduran Muğlalı hemşerilerimiz de bu destanda en büyük pay sahibidir.

Bugün TBMM’de Muğla’mızı temsil etmekten duyduğum bahtiyarlığı da  bu vesile ile ifade etmek istiyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla  Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Büyük Taarruz’a ve 15 Temmuz’dan günümüze denk kutsal değerlerimiz uğruna verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü  milletimizin huzur ve refahı, devletimizin ebed müddet var olması adına hiçbir mücadeleden kaçınmayacağız .

Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kasteden tüm terör örgütlerini ve destekçilerini bir kez daha lanetliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz düzenlenen gecede yaptığı konuşmada; ‘’ 15 Temmuz; milletin, milli iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir.

15Temmuz; hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin istiskale galip gelmesinin adıdır. Milletimiz 15 Temmuz'daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş, hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir.

Genci, yaşlısıyla bu millet "Türkiye'nin geçilmez" olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

FETÖ'cü alçakların 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 7'nci yıl dönümünde, vatan için vefat eden şehitlerimizi dualarla yâd ediyor, kahraman gazilerimize bereketli ömürler diliyorum.’’ dedi.

AdminAdmin