GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-12-2023 15:07

İsrail'de Öldürülen 97 Gazeteci Anısına "Gazzete"

İsrail'de Öldürülen 97 Gazeteci Anısına

Filistin İçin Gazeteci Dayanışması (Press For Palestine), yaşanan soykırım sonucu öldürülen meslektaşlarının anısına Gazzete isimli gazeteyi çıkardı. Gazzete, İstanbul'un önemli meydanlarında vatandaşlara dağıtıldı. Platform sözcüsü Cahide Hayrunnisa Çiçek, “Apartheid rejim tarafından öldürülen 97 meslektaşımızın emekleri zayi olmasın diye bölgede olup bitenleri doğru aktarmanın üzerimizde sorumluluk olduğunu çok iyi biliyoruz! Çıkardığımız bu gazeteyi İsrail soykırımı sonucu şehit olan ve hala direnmeye devam eden meslektaşlarımıza adıyoruz” dedi.
 
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne 8 bini çocuk, 6 bini kadın olmak üzere 19 bin Filistinli öldürüldü. İşgal ve savaş ortamında canı pahasına görev yapan gazetecilerden 97'si de hedef alınarak katledildi. Filistin'deki gazetecilerin sesini duyurmak için çalışmalar yapan Filistin İçin Gazeteci Dayanışması ise 3 dilde yaptığı basın açıklamasının ardından öldürülen gazeteciler anısına bir gazete çıkardı. "Gazzete" adındaki tek nüshalık gazete, Beşiktaş Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile duyurulurken İstanbul'un önemli meydanlarında dağıtıldı.
İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda bugün sabah toplanan Filistin İçin Gazeteci Dayanışması, bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Filistin İçin Gazeteci Dayanışması Sözcüsü Cahide Hayrunnisa Çiçek, Filistinli gazetecilerin direnişin en büyük örneğini sergileyerek tüm dünyada küresel intifadanın fitilini ateşlediğini söyledi. Bu sayede işgalci İsrail eliyle dolaşıma giren yalanların ilk kez halkların vicdan duvarına çarparak parçalandığını belirten Çiçek, "İsrail'in işlediği savaş suçlarını Filistinli gazeteciler açığa çıkardı. Fosfor bombalarının geride bıraktığı izleri onlar dünyaya gösterdi. Evladının parçalara ayrılmış bedenini poşette taşıyan babayı, kefenli yavrusunu son kez sarılan anneyi, annesini saçlarından tanıyan çocuğu, adından önce ölüm tarihi yazılan bebekleri, katledilmiş torununun yüzündeki tozları silip gözlerinden son kez öpen dedeyi dünya onların çabasıyla gördü" dedi.


TEK SAYILIK "GAZZETE" YAYINLANDI
İsrail tarafından 7 Ekim 2023'ten bugüne kadar öldürülen gazeteciler anısına tek sayılık gazete "Gazzete" çıkarıldı. "İşgalci İsrail gazetecileri öldürerek gerçekleri susturamaz" manşetiyle yayınlanan 20 sayfalık gazetede, Gazze'de öldürülen gazetecilerin hikayeleri ile Filistin'de zor şartlar altında mesleğini sürdüren gazetecilerin hikayeleri yer alıyor. Yaşananlar karşısında dünya medyasının suskunluğu ve işgale karşı ortak söylem inşası gazetede işlenen diğer konular arasında bulunuyor.

AdminAdmin