YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 18-03-2024 13:21

GONCA KÖKSAL "1 NİSAN GELSİN HİZMETE BAŞLAYALIM DİYE GÜN SAYIYORUM"

GONCA KÖKSAL

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, seçim çalışmaları kapsamında Düğerek ve Saburhane’de halkla buluştu. Ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Köksal, “İçinden Değirmendere Kanyonu geçen Saburhanemizdeki korunmuş kültürel doku, Dünya’nın hiçbir yerinde yok. Oluşturacağımız kültür turizmi rotasının başlangıç noktası Saburhane olacak” dedi

"1 NİSAN GELSİN HİZMETE BAŞLAYALIM DİYE GÜN SAYIYORUM"

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Düğerek mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Köksal burada, “Bu coşkuyu bu sevgiyi gördükçe artık 1 Nisan gelsin hizmete başlayalım diye gün sayıyorum. Düğerek kendi özel dokusunu koruyan önemli bir bölgedir. Şu anda 12 Bin nüfusa hizmet edecek altyapısı hazır. Biz de üstyapıdaki fiziksel eksikleri tamamlayacağız. Dersimize çalıştık, eksikleri talepleri tespit ettik. Bu kapsamda öncelikle 2. etap yolumuzun kalanını tamamlayacağız. En uygun yeri hızla tespit ederek bir düğün salonu yapacağız. Düğerek meydanımızı küçük dokunuşlarla daha modern ve estetik hale getireceğiz” diye konuştu.

“SABURHANE İÇİNDEN KANYON GEÇEN ÖZEL BİR BÖLGEDİR”

Daha sonra Saburhane’de vatandaşlarla buluşan Köksal, “Burası Muğla’nın kalbidir ve çok özel bir değerdir. Bu mahallenin içinden Değirmendere kanyonu geçiyor farkında mıyız? Mübadele döneminden kalan ve büyük oranda korunmuş rum yapılarımız var. Dünya’nın hiçbir yerinde olmayan bir dokuya ve meydana sahibiz. Turizm artık sadece kıyı turizmi değildir. Dünyada artık kırsal, doğa, kültür, spor turizmini konuşuluyor. Menteşemizde belirleyeceğimiz rotalarla hepsiyle bütünleşik bir turizm projesi ortaya koyacağız. 12 Aylık bir turizm projesini hayata geçireceğiz. Bu kapsamda oluşturacağımız kültür rotasının başlangıç noktası bu meydan olacak" diye konuştu.

"BÖLGEMİZİN EŞSİZ KÜLTÜRÜNÜ, TARİHİNİ TANITACAĞIZ"

Köksal, "Buradan, Konakaltı bölgesi, Arasta, Kurşunlu meydanını içeren turizm gezi rotası oluşturacağız. Bölgemizin eşsiz kültürünü, tarihini tanıtacağız. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ahmet Başkanımla da 5 yıldır Büyükşehir meclisinde beraber çalışıyoruz. Ahmet Başkan, ‘Büyükşehir ilçe belediye ayrımı yok, sen yetişemezsen ben varım, ben yetişemezsem sen varsın” diyor. Hep birlikte çalışarak Menteşemizi daha güzel bir noktaya hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Köksal’a ziyaretlerinde; CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ile Gizem Özcan, 27. Dönem Milletvekili Burak Erbay, İlçe Başkanı Nail Kızıl, meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

AdminAdmin