MUĞLA
Giriş Tarihi : 02-10-2023 14:26

MUĞLA’DAN BİNLERCE ÖĞRENCİ TEKNOFEST HEYECANINI İZMİR’DE YAŞADI

MUĞLA’DAN BİNLERCE ÖĞRENCİ TEKNOFEST HEYECANINI İZMİR’DE YAŞADI

MUĞLA’DAN BİNLERCE ÖĞRENCİ TEKNOFEST HEYECANINI İZMİR’DE YAŞADI

Dünya’nın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul ve Ankara’dan sonra" class="taglink" title="sonra Haberleri">sonra üçüncü ve son durağı olan İzmir’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı illerinden teknoloji meraklılarının akın ettiği TEKNOFEST 2023 İzmir’e, Muğla’dan 5 Bin’den fazla öğrenci katıldı. İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilen festivale katılan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay,  bilim, teknoloji ve uzayla dopdolu unutulmaz bir serüven yaşayan öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin üçüncü ve son durağı Ege’nin incisi İzmir’de oldu. 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST 2023; teknoloji yarışmaları, girişim programı, nefes kesen hava gösterileri, ödül törenleri, sahne senin etkinliği, eğitici atölyeler, sergiler, sahne oyunları, çocuklara yaşatılan özel uçuş deneyimleri, hepsi birbirinden güzel etkinlikleri ile ziyaretçilerine bilim, teknoloji ve uzayla dopdolu unutulmaz bir serüven yaşattı.

İzmir Çiğli Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023’e, Muğla genelinde 100 okuldan 5 Bin’den fazla öğrenci katıldı. Festival alanında Muğla’dan gelen öğrenciler ve öğretmenleriyle bir araya gelen İl Müdürü Emre Çay, öğrencilerle sohbet etti heyecanlarını paylaştı. TEKNOFEST İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığına ait stantlarını ziyaret eden İl Müdürü Emre ÇAY, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz’le bir araya geldi.

Milli Teknoloji Hamlesine destek sunan TEKNOFEST projelerinde Muğla’dan 2023 yılında 910 başvuru yapıldı. TEKNOFEST 2023 kapsamında 3 farklı şehirde düzenlenen finallerde 18  proje finalist olarak yarışma şansı yakaladı.

AdminAdmin