GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 11:19

“1 Çocuk 1 Dilek Muğla“ topluluğundan Lösemili Çocuklar Haftası Etkinliği

“1 Çocuk 1 Dilek Muğla“ topluluğundan Lösemili Çocuklar Haftası Etkinliği

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde MSKÜ Tıp Fakültesi gönüllü öğrencileri tarafından yürütülen “1 Çocuk 1 Dilek Muğla“ topluluğu, poliklinik girişinde  “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında çocuklara oyunlarla boyama etkinliği gerçekleştirilerek ailelere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.


Çocukluk çağında en sık görülen kanser türünden olan lösemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Unutmayalım, bu süreçte onların en büyük ihtiyaçları onlara göstereceğiniz sevgi ve umuttur. 
Lösemisinin en yaygın belirtileri;
Çocuklarda şişmiş lenf düğümleri, ateş, eklem ve kemik ağrıları, kolay morarma ve kanama, halsizlik, gece terlemesi ve sık hastalanma görülebilir. Çocuğunuzda bu belirtilerden bir veya bir kaçını fark etmeniz durumunda mutlaka bir hekime götürmelisiniz. Lösemili çocuklar etraflarındaki insanlardan, havadan mikrop almamak ve korunmak için maske takarlar. Unutmayalım ki; “Lösemi bulaşıcı değildir.” 
Hastane yönetim ekibi ve Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan tarafından ziyaret edilen stantta  hep birlikte çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi.
Genç tıbbiyelilere yaptıkları bu farkındalık etkinliği için teşekkür ediyoruz.

AdminAdmin