SİYASET
Giriş Tarihi : 06-12-2023 11:54   Güncelleme : 06-12-2023 12:10

BAŞKAN AKDENİZLİ, KADIN ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN AKDENİZLİ, KADIN ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN AKDENİZLİ, SEYDİKEMER’E YÖN VEREN ESNAF KADINLARLA BULUŞTU

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçede esnaflık yapan kadınlarla bir araya geldi. Kadınların taleplerini dinleyen Başkan Akdenizli, Seydikemer’i birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 89. Yıl dönümü dolayısıyla ilçedeki esnaf ve çeşitli iş kollarında çalışan kadınlarla Teras Kafe ve Restaurantta düzenlenen yemekli programda bir araya geldi. Başkan Akdenizli’nin ev sahipliği yaptığı programa Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy da katıldı. Programa katılan kadınlara tek tek çiçek hediye eden Başkan Akdenizli, restaurantta çalışan kadın personelleri de unutmayarak çiçek verdi. 

Programda konuşan Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye kadınlara yönelik düzenlediği programdan dolayı teşekkür etti. Seydikemer’in ekonomisine ve kalkınmasında önemli rol oynayan kadınların yeni bir oluşum içerisinde olduklarını ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Kaymakam Büyüker şunları söyledi: 

“Kadın kadının düşmanı değil dostu olmalı ki birlikte ayakta kalabilelim. Bugünün de ayrı bir önemi var. Hepimiz biliyoruz. 5 Aralık dünya Kadın Hakları Günü. Pek çok Avrupa ülkesinden bile önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk biz kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle ve aynı günde Dünya Kadın Hakları olarak hediye ettiği bir gün. Biz O’na çok şey borçluyuz. Bu sene ülkede Cumhuriyetin 100. Yılı kutladık. Daha nice 100. Yıllara umarım devletimiz baki kalarak devam eder. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmeden de önce milli mücadelenin devam etmesiyle ve birçok zaferlerin kazanılmasıyla ülkenin yeniden kalkındırılması gerekiyordu. Mustafa Kemal Atatürk, o dönem bunu yapabilecek tek gücün kadınlardan geçtiğini gören çok öncü bir lider. Ve yine aradan 100 yıl geçti. 

KAYMAKAM BÜYÜKER: “BİZLER BİR ARADA OLURSAK GÜÇLÜ OLURUZ”

2023 yılında da şu an da kadına en çok değer verilen bir dönem içindeyiz. Pek çok haklarımız yeniden gündeme geliyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pek çok lider, birçok kişi kadının ne kadar değerli olduğunu üstüne basa basa her platformda dile getiriyor. Bizler bir arada olursak güçlü oluruz. İyi bir nesil iyi bir Türkiye istiyorsak bizlerin yetiştirdiği evlatların sayesinde olacak. Bunu bilerek bir birimizin düşmanı olarak değil, dostu olarak bir arada olalım. Seydikemer’in bu güzel güzide kadınlarıyla bir arada ve böyle güzel bir oluşum içerisine girilmesi ayrıca gurur verici. Bu güzel geceyi düzenlediği için Belediye Başkanımız Bayram Önder Akdenizli’ye teşekkür ederim.” 

BAŞKAN AKDENİZLİ, TOPLUMSAL KATILIM VE DESTEK VURGUSU YAPTI

Seydikemer’de yaşayan herkesin ilçenin gelişmesi adına bir şeyler yapabileceğine inandığına vurgu yapan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Seçme Seçilme Hakkının verildiği yıl dönümünü kutluyorum. Bugün hasbihal edelim istedik. İlçemizi şekillendiren, yön veren siz hanımefendilerle hep birlikte sohbet havasında bir arada olalım istedik. Bu şehre önümüzdeki süreçte biz belediye, siz bu şehrin hanımefendileri, işletmecileri, esnafları olarak neler katabiliriz, bunu hep birlikte tartışalım istedik. Katılımlarınızda dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Akdenizli, programa katılan kadınların hayallerini ve projelerini dinledi. Seydikemer’in her geçen gün geliştiğini hatırlatan Başkan Akdenizli; “Seydikemer Devlet Hastanesi hizmete başladı. Seydikemer Millet Bahçemizde çalışmalar devam ediyor. İçinde Gençlik Merkezi, kafe, kitap okuma alanları, spor alanları ve yeşil alanlarıyla çok güzel bir millet bahçesi oluyor. TOKİ evlerinde çalışmalar başladı. 1 yıl içerisinde inşallah teslim edilecek. Seydikemer Adliyesi yapılıyor. Onu da inşallah en kısa sürede açacağız” diye konuştu. 

 

AdminAdmin