MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-06-2023 15:28

MUĞLA’DA 168 BİN ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

MUĞLA’DA 168 BİN ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI



2022–2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erdi. Muğla’da 168 bin 644 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Menteşe Vali Recai Güreli İlkokulunda düzenlenen karne töreninde öğrenciler karnelerini Muğla Valisi Orhan Tavlı’dan aldı. 
2022–2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erdi. Muğla’da resmi ve özel 839 okulda, 168 bin 644 öğrenci ve 15 bin 641 öğretmen yaz tatiline girdi.
Menteşe’de Vali Recai Güreli İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi.
Menteşe Vali Recai Güreli İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine; Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, il ve ilçe müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karne mesajı okundu. 
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 16 Haziran 2023 tarihi itibarıyla sona erdiğini, öğrencilerin karne heyecanını hep birlikte paylaştıklarını söyledi.
Bir eğitim öğretim yılını daha başarılı bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çay, öğrencilere seslenerek şöyle devam etti:
“Bilgiyi üreten, yarına şekil veren, köklü kültürümüzü geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Biliyoruz ki her gün yeni şeyler öğrenmeyi dert edinen,  her daim hedeflerine bir yenisini ekleyen yarınımızın ümidi sizler, bu ülkenin birer yıldızı olup parlayacak ve Türkiye Yüzyılını inşa edeceksiniz. Yaklaşık dokuz aylık yoğun bir ders çalışma temposundan sonra sizler için yaz tatili dönemi başlıyor. Bu süreçte keyifli vakit geçirmenizi, hobilerinize zaman ayırmanızı ve sevdiklerinizle birlikte güzel anılar biriktirmenizi temenni ediyorum. Tatil dönemi sadece dinlenmek için bir fırsat değil, aynı zamanda kendinizi keşfetmek ve yeni şeyler öğrenmek için de önemli bir fırsattır. Tatil sürecinde kendinizi geliştirmeye, kitap okumaya, yeni beceriler kazanmaya bolca vaktiniz olacak. Öğrendiklerinizi ve keşfettiklerinizi hayatınıza katmanızı çok önemsiyoruz. Böylece yeni eğitim dönemine daha hazır ve motive bir şekilde başlayabilirsiniz."
Konuşmasında öğretmenlere de seslenen İl Müdürü Çay, eğitim öğretim yılı boyunca göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.
Çay, geleceğin teminatı çocukların yetişmesinde en büyük payın hiç şüphesiz ki öğretmenlerin olduğunu dile getirerek, "Yeni nesil sizlerin rehberliğinde yarınlarımızı aydınlatacaktır. Bir sonraki eğitim öğretim yılında da öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermek için sizlerle birlikte var gücümüzle azim ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi
Çocuklarımızın yetişmesinde göstermiş olduğunuz hassasiyet ve eğitime vermiş olduğunuz destekler için velilere teşekkür eden Çay, ”Çocuklarınızın başarılarının sadece karnelerinden ibaret olmadığını hatırlatıyor; onların milli ve manevi değerlerle donanmış, erdemli ve güçlü bireyler olarak yetişmelerinin başarıyı ve mutluluğu getireceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Tatil dönemleri aile içi iletişimi ve birlikteliği kuvvetlendirmek için bir fırsattır. Kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüvenli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan en önemli unsur da aile içi etkili iletişim ve koşulsuz sevgidir. Birlikte geçireceğiniz kaliteli zamanlar ve çocuklarınıza göstereceğiniz ilgi ve alaka neticesinde onları yeni eğitim öğretim yılına hazırlamış olacaksınız. Çok iyi biliyoruz ki güçlü Türkiye’nin mutlu çocuklarını sizlerin desteği ve iş birliği içerisinde yetiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Hafta sonu sınava girecek olan tüm öğrencilere zihin açıklığı dileyen Çay, “Muğla eğitim ailesi olarak daha büyük başarılara imza atmak üzere sizlere sağlıklı, huzurlu, mutlu tatiller diliyorum.” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU 
Konuşmaların ardından program okul öğrencileri tarafından şiirlerin okunması ve dans ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Anaokulu öğrencilerince hazırlanan Kelebek Gösterisiyle devam eden programda okulun Halk Oyunları Ekibi Muğla Zeybeği ve Kerimoğlu Zeybeği gösterisi yaptı. 
Gösterilerin ardından bayrak devir teslimi gerçekleştirildi. 
ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ VALİ TAVLI'DAN ALDI 
Programın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, beraberindeki protokol tarafından sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı. 
Öğrencilerin karne ve tatil sevincine ortak olan Vali Tavlı, öğrencilere karnelerini vererek iyi ve verimli bir tatil geçirmelerini ve başarılarının devamını diledi.

AdminAdmin