MİLAS
Giriş Tarihi : 12-11-2023 14:45

Suyumuz yok içmeye hadi gidelim şenliğe

Suyumuz yok içmeye hadi gidelim şenliğe


Muğla’ya bağlı Milas ilçesinde merkezde bulunan önemli mahallelerindeki dün yaşanan su kesintisi yine gözleri MUSKİ ve Milas Belediyesine çevirdi.
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Milas’ta gerçekleştirilecek kesinti ile ilgili yaptığı bildirimde 11 Kasım 2023 Cumartesi günü Emek, Hacıilyas ve İsmetpaşa Mahallerinde saat 15.54’de gerçekleştirilecek 4 saatlik su kesintisinin yaşanacağı belirtilmişti. Belirtilen su kesintisinin gece geç saatlere kadar devam etmesi vatandaşı çileden çıkararak Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın zeytin hasat şenliğinde eğlenirken bizler evimizde suların gelmesini bekliyoruz demesine yol açtı.
MUSKİ, yapılan çalışmalar sebebiyle dört saat kesinti olacağı bildirilmişti, ancak sekiz saat sonrasında bile suların akmaması belediyecilik hizmet işidir plan işidir vatandaşın mağduriyetinin giderilme işidir. Siz bu kesintiyi bildirirken dört saat olarak nasıl hesapladınız sekiz saat olabileceğini vatandaşa bildirmek bu kadar zor mu? Peki Cumartesi tatil günü herkes evinde çamaşır yıkayacak tatil yapacak ama sular kesik gecenin 12’si olmuş ve sular yok Hak mı Reva mı bu? Gibi sorular sorulmasına sebeb oldu...
Özellikle bir vatandaşın suların kesik olması ile ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti. Paylaşım şu şekilde; ‘’ Milas Belediyesi Zeytin Hasat Festivaline katılım az olunca öğleden sonra saat 4’de suları kesmeye karar verdi. Çünkü akşam yemeği hazırlama saaati. Sular kesik, akşam yemeği de yok hadi zeytin hasat şenliğine gelin planı yapılmış. Gerçekten merak ediyorum bu çalışma yapıldıysa nerede yapılmış ayrıca neden saat 4 beklenmiş aklımda deli sorular. Neyse hadi çocuklar hazırlanın Zeytin Hasat Şenliğine gidelimde hem kalabalık yapalım hem karnımızı doyuralım...’’ ifadeleri kesintinin ne kadar can sıktığının en büyük göstergesi oldu.

AdminAdmin