MUĞLA
Giriş Tarihi : 06-10-2023 10:32

SU ÜRÜNLERİ KONTROL VE DENETİM TEKNESİ HİZMETE GİRDİ

DALKO İLE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

SU ÜRÜNLERİ KONTROL VE DENETİM TEKNESİ HİZMETE GİRDİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere DALKO Su Ürünleri Kooperatifi’nden temin ettiği tekneyi hizmete soktu. DALKO Su Ürünleri Kooperatifi tarafından İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen teknenin protokolü Dalyan’da imzalandı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Su Ürünleri Kontrol ve Denetim hizmetlerinde kullanmak üzere DALKO Su Ürünleri Kooperatifi tarafından kuruma tahsis edilen teknenin protokol imza töreni Dalyan’da gerçekleştirildi. Protokole Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, , İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekci, İlçe Emniyet Müdürü Serpil Çalışkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış  Saylak ve  DALKO Kooperatif Başkanı Arif Yalılı imza attı. Törende, AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Burak Kaplan ile MHP İlçe Başkanı Nebahat Akyıldız Çobanoğlu da hazır bulundu. 

DALKO İdari ve İşletme Tesisi bahçesinde gerçekleştirilen protokol imza töreninin ardından tekne protokolün de katılımıyla İztuzu Plajı’na hareket etti. Burada gerçekleştirilen ilk su ürünleri kontrolünün ardından Dalyan Kanalı’na geçildi. Dalyan Kanalı’nda DALKO ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü dalış timleri eş zamanlı olarak dip temizliği gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren temizliğin ardından denizden çıkarılan atıklar, kooperatife ait feribotun güvertesinde toplanarak imha noktasına götürüldü.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, teslim alınan teknenin, sadece kontrol ve denetim amacıyla değil aynı zamanda farkındalık çalışmalarında da kullanılacağını belirterek, “Türkiye’de dalış ekibi kuran tek İl Müdürlüğü olarak denizlerimizin temiz kalması için verdiğimiz mücadelede biraz daha güçlendik. Hayalet ağ, tonoz ve atık temizliği faaliyetlerimizin yanında, aynı zamanda deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin devamı için eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini kurumumuza tahsis edilen bu tekne ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Örneğin Dalyan’da sıklıkla yaşadığımız sorunlardan biri de, özellikle turizm döneminde deniz kaplumbağalarının insan eliyle beslenmesi ve bunun getirdiği tehlikelerdir. Ekiplerimiz, artık denizde de saha çalışması yapacak ve turizm teknelerini bu gibi konularda uyararak misafirlerimizi bilgilendirecek. Bu vesileyle, tekneyi kurumumuza tahsis eden DALKO Kooperatifimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

AdminAdmin