ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 16-02-2024 12:59

MİT’ten Nokta Operasyon

MİT’ten Nokta Operasyon


MİT, PKK/PAJK Koordinasyonu üyesi Sorhin Rojhilat kod Fatma SAKANA’yı Kamışlı’da nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi. 
Beytüşşebap Şehitlerinin Kanı Yerde Kalmadı
Terörist Fatma SAKANA, 2 Eylül 2012’de Şırnak/Beytüşşebap’ta güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen eylemin faillerindendi.
PKK’nın Beytüşşebap’ta gerçekleştirdiği eylemde 10 askeri personel şehit olmuş, çok sayıda askeri personel de yaralanmıştı. 
Terör örgütünün tüm sorumluları hedef listesine koyan MİT, güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçekleştiren teröristleri ilk sıraya yerleştirdi. 
MİT’in saha ajanlarının istihbaratı ile Fatma SAKANA’nı Beytüşşebap’taki güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemde yer aldığı öğrenildi. SAKANA, MİT’in öncelikli hedef listesine alındı. 
Duran KALKAN’a Yakınlığı ile Biliniyordu 
Terörist SAKANA Irak’ta bulunduğu dönemde, kadın örgüt mensuplarına ilgisiyle bilinen PKK Sekretarya Sorumlusu Abbas kod Duran KALKAN ile birlikte faaliyet yürüttü.
SAKANA’nın örgüt içerisindeki yükselişlerinin Duran KALKAN ile yakınlığı sayesinde olduğu öğrenildi.
Sorhin Rojhilat kod Fatma SAKANA Kimdir?
Fatma SAKANA, 2006 yılında İran’dan örgüte katıldı. 2010-2012 yıllarında Şırnak kırsalında faaliyet yürüttü. Bu dönemde güvenlik güçlerine karşı eylemlerde yer aldı. 2014’te Suriye’ye geçen SAKANA, uzun süre PKK/YPG Ayn El Arab sözde Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.
Akabinde Irak’a geçti. Süleymaniye ve Hakurk alanlarında aktif olarak yer aldı. 2018’de Irak/Mahmur Rüstem Cudi Kampı’nda sözde sorumlusu oldu.
2021’de tekrar Suriye’ye geçti. PKK/YPG-YPJ bünyesinde sözde sorumlu olarak faaliyet yürütmeye başladı. SAKANA ayrıca PAJK Koordinasyonu üyesiydi.
 

AdminAdmin