GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-01-2024 09:23

Belediye Başkan Aday Adayı Evran: “Milas Müzeler Şehri Olacak!”

Belediye Başkan Aday Adayı Evran: “Milas Müzeler Şehri Olacak!”

CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Servet Evran, 21 Ocak’ta üyelerle yapılacak önseçim çalışmaları kapsamında düzenlen mahalle toplantılarında, Milas’ın zengin tarihi ve kültürel birikimlerine vurgu yaparak; Milas’a bir Arkeoloji Müzesi ile Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Müzesi kazandıracaklarını söyledi. 

Milas’a Eskiden Otobüs Otobüs Turist Gelirdi!

“Belediyecilik her zaman klasik ifadesiyle yol ve imar işlerini yerine getirmekten ibaret değildir. Bunun bilinci içindeyiz,” diyen Evran, şöyle konuştu: “Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde otobüs otobüs turist gelirdi, Milas’a. Görgen Market’in yanında sıra sıra otobüsler dizilirdi. O zaman Milas Salıpazarı’nda, Milas Arastasında ve sokaklarında turistler gezerdi. Bu turistler geldiğinde bizim havalimanımız yoktu. Bu turistler geldiğinde, Uzunyuva’da son yüzyılın arkeolojik buluntusu denilen Hekatomnos mezar anıtı ortaya çıkarılmamıştı henüz. Biz değerlerimizin farkına varmalıyız ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. O değerler üzerinden de turizmden almamız gereken payı almalıyız. Bu bize neyi sağlayacak? Bugüne kadar yararlanamadığımız turizm gelirlerinden kazanç elde etmemizi sağlayacak; halkımızın refah düzeyinin yükselmesinde önemli rol oynayacak. Bugüne kadar sabitlemiş olduğumuz ekonomik gelirlerin içine yeni bir gelir ve kazanç kapısını aralamış olacağız.”

Havalimanına İnen Turistleri Milas’a Çekeceğiz

Evran konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu zor şartlarda, bu enflasyonist ortamda; hayatımızı güzelleştirmenin başka bir yolu yok. Bu turizm gelirlerinden nasıl yararlanacağız? Milas-Bodrum Havalimanına milyonlarca turist geliyor. Bu turistler nereye gidiyor? Doğrudan, Bodrum’a… Gerekirse Bodrum’la birlikte turizm master planları yapacağız. Master planları çerçevesinde hayata geçireceğimiz projelerle turizmden almamız gereken payı alacağız. Bunda da çok kararlı ve inatçıyız!”

Milas, Müzeler Şehri Olmalı

Müzelerin, turist çekmek için önemli kültürel unsurlar olduğuna dikkat çeken ve bunun önemine değinen Belediye Başkan aday adayı Evran konuşmasını şöyle devam etti: “Milas olarak tarihin üstünde, bir medeniyetin üzerinde oturuyoruz. Bölgemizde çeşitli arkeolojik kazılar yapılıyor ama bir arkeoloji müzemiz yok! Milas’a bir arkeoloji müzesi kazandırma düşüncemiz var. Bunu mutlaka hayata geçireceğiz. Zor bir proje ama gerçekleştirilemeyecek bir proje değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte bu projeyi hayata geçirme konusunda kesin kararlıyız. Milas’ı müzeler şehri yapmamız lazım. Örneğin Milas’ta bir zeytin ve zeytinyağı teknolojileri müzesi yok. Turistler buraya geldiğinde, bir zeytin ve zeytinyağı teknolojileri müzesi olsa, orada, tane zeytinin hangi işlemlerden geçerek, musluktan yağ olarak aktığını bir kere gösterdiğiniz zaman, olumlu etkilerinin neler olduğunu sizler de tahmin edebilirsiniz. Milas halıları ile de ünlü bir şehir. Milas’a bir halı müzesi de kazandırılabilir. Müzeler, turist çekmek için önemli kültürel unsurlardır ve kentin kimliğini belirlerler.”  

Sabit Fuar Alanı

Evran konuşmasını şu sözleriyle tamamladı: “Sabit fuar alanımızdan tutun da, belediye binalarımıza güneşten enerji sağlanmasına kadar birçok alanda projelerimiz var. Yetki bize verildiği takdirde, bu projelerimizin hepsini tek tek hayata geçirecek, Milas’ı yaşanmaktan zevk alınan, yaşam konforu olan bir şehir haline getireceğiz. Milaslılar’ın yüzünü güldüreceğiz.”

AdminAdmin