YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 26-02-2024 20:08

SAATCI’DAN STK’LARA ZİYARET

SAATCI’DAN STK’LARA ZİYARET

 

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Fethiye Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilk ziyaretini Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi’ne yapan Saatcı, burada duygusal anlar yaşadı. Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2004 yılında Fethi Bey heykelini içler acısı durumdan kurtararak Fethiye’ye kazandırmış ve 2018 yılında şehidin ismini verilerek açılışı yapılan parkı hizmete açmıştı. Fethiye’ye ismini veren Teyyareci Şehit Yüzbaşı Fethi Bey’in ölümünün 110’ncu yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törenlerin bir gün öncesinde gerçekleştirilen ziyarette, geçmiş anılarını hatırlayan Saatcı, “26 Mart 1914’te Meğri Belediye Meclis toplanıyor ve Fethi Bey’in anısına Fethiye ismini alıyor. Fethiye’ye ismini veren ilk hava şehidimiz olan Fethi Bey’in daha önce kordon boyunda Fethiye’mize yakışmayan bir heykeli vardı. 2004 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı ve komuta heyeti ile birlikte görkemli bir törenle heykelin açılışını yapmıştık.” dedi.
Anma törenine katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruya da cevap veren Saatcı, “Belediye yetkilileri tarafından 5 yıl boyunca hiç davet edilmedim. Ama Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi’nin davetlisi olarak törenlere katılım sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. 
THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya ise Saatcı’nın 20 yıl belediye başkanlığı yaptığı süreçte çok güzel çalışmalarının olduğunu hatırlattı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Saatcı’ya başarılar dileyen Özkaya, “Fethiye’nin en güzel noktalarından birisine ilk hava şehidimizin adının verilmesi ve heykelinin oraya taşınması, Türk Hava Kurumu için çok önemli. Buna vesile olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Buradaki ziyaretin ardından İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, sırasıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türk Kızılay Derneği, Sakatlar Derneği ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğini ziyaret etti. Dernek yöneticileri tarafından samimi bir ortamda karşılanan Saatcı, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı hepsine teşekkür etti.

AdminAdmin