GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-03-2024 00:31

Akbelen’de Araziler Maden Sahası Olarak Kamulaştırıldı

Akbelen’de Araziler Maden Sahası Olarak Kamulaştırıldı


Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik arazi linyit madeni sahası olarak kamulaştırıldı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan kararla birçok ilde kamulaştırma kararları çıktı. Kamulaştırma kararı alınan yerlenden biri de Muğla Milas'taki İkizköy'de Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik arazi oldu.
Milas'a bağlı İkizköy mahallesinde yer alan Akbelen Ormanları'nda, Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için geçen yıl 24 Temmuz'da ağaç kesimine başlanmış, yüzlerce ağaç yok edilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Akbelen çevresindeki araziler kamulaştırıldı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan  karara göre; Akbelen Ormanı’nın bulunduğu Milas'ın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içindeki 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldı. Kararda, tarım arazilerinin olduğu söz konusu sahanın "S:86541" numaralı linyit işletme ruhsatlı saha olduğu belirtildi. 

AdminAdmin