YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 27-02-2024 16:23

Teyyareci Şeyit Fethi Bey, ölümünün 110’ncu yılında anıldı

Teyyareci Şeyit Fethi Bey, ölümünün 110’ncu yılında anıldı


Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Fethiye’ye ismini veren Teyyareci Fethiye Bey’in 110’ncu ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Töreni vatandaşlarla birlikte izleyen Saatcı’ya katılımcıların ilgisi büyük oldu.
İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2018 yılında ilçeye kazandırdığı Şehit Fethi Bey Parkı’nda gerçekleştirilen anma törenlerine katıldı. Saatcı, Türkiye’nin İlk Hava Şehidi olan Şehit Fethi Bey’in şehadetinin 110’ncu yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törene meclis üyeleri ve partililerle birlikte geldi. Parkın girişinden itibaren yürüyerek alana gelen Saatcı’ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. Alana gelen kalabalık, Şehit Fethi Bey Anıtını 2004 yılında yaparak Fethiye’ye kazandıran Saatcı’yla bol bol fotoğraf çektirdi. Saatcı ile bol bol fotoğraf çektiren vatandaşlar, kendisine görev sürecinde yapmış olduğu park için teşekkür ettiler. 
Özellikle gençlerin yakın takibinde olan Behçet Saatcı, Türk Hava Kurumu paramotor ekibi ve Türk Hava Kuvvetleri 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı gösteri ekibi SOLOTÜRK’ün gösterilerini izledi.

KARACA’DAN SAATCI’YA PARK İÇİN TEŞEKKÜR
Saatcı’ya bir teşekkür de Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan geldi. Konuşmasının bir bölümünü Saatcı’ya ayıran Karaca, “Fethiyemize adını veren şehidimizin adının verildiği bu parkın yapımında emeği geçen eski başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Öte yandan Fethiye Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından alanda yoğun güvenlik önlemlerinin alınması da gözlerden kaçmadı.

FETHİ BEY KİMDİR?
Tayyareci (Pilot) Yüzbaşı Fetih Bey ve Tayyareci (Pilot) Üsteğmen Sadık Bey, İstanbul'dan Kahire'ye gerçekleştirdikleri bir uçuş sırasında, 27 Şubat 1914'te Şam'ın Taberiye ilçesi Şimiriye bucağı yakınlarında şehit oldu. İlk hava şehidinin ismi 26 Mart 1914’te Meğri Belediye Meclisinin aldığı kararla ilçeye veriliyor ve Meğri ismi Fethiye ismini alıyor.

AdminAdmin