MİLAS
Giriş Tarihi : 08-08-2023 15:33

Ağustos Ayı Meclisi Yapıldı

Ağustos Ayı Meclisi Yapıldı

Ağustos Ayı Meclisi Yapıldı

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Ağustos ayı olağan meclis toplantısı tamamlandı. Gündem maddeleri öncesi meclis üyelerine bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kent genelinde yürütülen çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek doğalgaz altyapı çalışmalarında edinilen bilgileri paylaştı. 

 


Milas Belediye Meclisi 2023 yılı ağustos ayı olağan meclis toplantısı, 7 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 9 ana, 4 ek gündem maddesi ile 7 imar komisyon raporunun görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe genelinde yürütülen çalışmaları meclis üyelerine sundu.

 


DOĞALGAZ ÇALIŞMASI GERİDEN GELİYOR


Milas Belediyesi’nin doğalgaz konusunda aracı kurum pozisyonunda olduğunu dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “BOTAŞ tarafında belirsizlik ve beklentilerin altında bir faaliyet var. Daha önceki yapılan bilgilendirmelerde şehir içinde kısmi olarak hat döşenen, testi tamamlanan bölgelere doğalgaz verilebilmesi tamamen BOTAŞ’ın Yatağan-Milas hattını çekmesine bağlı olduğu ifade edilmişti. Yaptığımız görüşmelerde BOTAŞ’ın çalışmalarının planlanandan çok daha geride gittiğini tespit ettik. Akmercan ise deprem sonrası çalışma potansiyeli daralmış olsa da bu seneki hedeflerini tamamlamak üzere. Firma şu anda İsmet Paşa Mahallesi Bademlik Caddesi’ne girdi. Bu, bize bildirilen plana ilave bir çalışma olarak gelişti. Akmercan ile herhangi bir aksaklık yaşamıyoruz. Testi tamamlanan bölgelerle ilgili tamirat ve yol düzenleme çalışmalarına da hız verdik.” diye konuştu.

 


TEKNİK BİRİMLER SAHADA


Belediye ekiplerinin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Tokat, park revizyonları ile yeni park yapımı ihalelerinin tamamlandığını ve kent merkezinde 10 yeni park ile 10 park revizyonunun gerçekleştirileceğini söyledi. Kazıklı ve Baharlı-Bahçe arasında asfalt çalışmalarının yapılacağını ifade eden Tokat, Boğaziçi ve Güllük’te beton yol çalışması gerçekleştirileceğini belirtti. Sağlık evi binasının yapımının tamamlandığını, kültür evi inşaatının da devam ettiğini ifade eden Başkan Tokat, “Köylerimizde pazaryeri ve çok amaçlı salon yapımı ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Pinar tamamlandı, Ağaçlıhöyük’ün önümüzdeki günlerde teslimi yapılacak. Tuzabat’ta hazırlık yapıyoruz, Dereköy’de direkler kuruldu. Gürceğiz’in de önümüzdeki günlerde montajı yapılacak. Kısırlar, Koru, Ovakışlacık, Beçin gibi mahallelerimizin içinde olduğu projelendirme çalışmaları tamamlanmak üzere. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz de yeni üretim alanları kurmak, üreticimize destek olmak için hibe programları düzenleyerek çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.

 


Başkan Tokat’ın açıklamalarının ardından Otel, Kahvaltı ve Yöresel Ürünler Satış Yeri, Selimiye Pazaryeri, Ören Sahil Şeridi, Engelsiz Yaşam Parkı projelerinin 3 boyutlu sunumları yapıldı.
Konuşmaların ardından meclis toplantısı gündemine geçildi. Bazı gündem maddeleri kabul edilirken, bazı maddeler de ilgili komisyonlara sevk edildi.

 


Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısı, 5 Eylül 2023 Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

AdminAdmin