MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-09-2023 20:54

Ünlü tarihçi Mitchell Muğla’da, tarih severler ile buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen Helenistik ve Roma Dönemi Anadolu tarihinin yaşayan en önemli yabancı uzmanı Prof. Dr. Stephen Mitchell, tarihseverlerle bir araya geldi.

Ünlü tarihçi Mitchell Muğla’da, tarih severler ile buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi D salonunda düzenlenen programda Helenistik ve Roma Dönemi Anadolu tarihinin yaşayan en önemli yabancı uzmanı Profesör Stephen Mitchell kendi yazdığı ‘The Christians of Phrygia’ isimli kitabını tanıttı. Kitabın neden okunması gerektiğini anlatan Mitchell, daha sonra Frigya üzerinde çalıştığından bahsetti ve Frigya bölgesinin Antik dünyanın Hristiyan topluluklarının en iyi gözlemlenebilecek yerlerden biri olduğunu belirtti. Roma döneminden de bahseden Prof. Dr. Mitchell, kitabını imzaladı.

Programda Prof. Dr. Stephen Mitchell ile nasıl tanıştığını anlatan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Bugün burada benim doktora hocam Steven Mitchell son kitabı ile ilgili bir seminer için bir araya geldik. Öncelikle hocama bu semineri vermeyi kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Sizlere de ilgi gösterip geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Kısaca hocam ile nasıl karşılaştım onu anlatayım. 1995 yılında yüksek lisans doktorası için İngiltere’ye gittiğimde ilk orada karşılaştık. O zamandan bu zamana irtibatımız halen sürüyor. Kendisini daha önce çalıştığım kurumlarda da ağırlamıştım. Balıkesir Üniversitesi’nde, Pamukkale Üniversitesi’nde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde beşinci kez burada ağırlamış oldum. Çeşitli fırsatlarla hocam zaman zaman Türkiye’ye geliyor. Çünkü Anadolu tarihi ile ilgili herhalde eski Anadolu tarihiyle ilgili en önemli uzmanı dinleyeceksiniz” dedi.

AdminAdmin