EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-07-2023 16:50   Güncelleme : 04-07-2023 16:59

LİSELERE GEÇİŞ İÇİN TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

LİSELERE GEÇİŞ İÇİN TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

LİSELERE GEÇİŞ İÇİN TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 3 Temmuz’da başladı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin liselere yerleşme süreçlerinde destek olmak amacıyla 81 il ve ilçe merkezlerinde tercih danışmanlığı hizmeti başlattı. 
Bu kapsamda Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 13 ilçede, 207 tercih danışmanlığı masası oluşturuldu. Öğrencilere, mezun oldukları ortaokullarda, il/ilçe rehberlik araştırma merkezlerinde ve halk eğitimi merkezlerinde tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor.

211 REHBER ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR 

 

 

Tercih sürecinde, Muğla genelinde görevlendirilen 211 rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğrenci ve veliler için açılan tercih danışmanlığı birimlerinde görev yapıyor. 
Tercih danışmanlığı süresince öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik ediliyor. Tercih edilecek liselerin, özel durumu olan öğrencilere ilişkin koşulları detaylı olarak aktarılıyor. Öğrenci ve velinin birbirlerinden farklı istek ve beklentilerinin olabileceği göz önünde bulundurularak bu durumun bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi sağlanıyor. Öğrenci ve velilerin bu çerçevede yönlendirilmesi, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarla sağlanıyor.

ÜÇ GRUPTA TERCİH YAPILABİLECEK 

Öğrenciler, "merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta tercih yapacak. Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda yapabilmesi için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek süreç bitene kadar erişime açık olacak.

SONUÇLAR 24 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK 

3 Temmuz’dan başlayarak 19 Temmuz saat 17.00’ye kadar sürecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinin ardından  
yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 24 Temmuz tarihinde "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

AdminAdmin