EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-12-2022 15:58

Meslek Lisesinde Ekmek Üretimi Başladı

Meslek Lisesinde Ekmek Üretimi Başladı

Meslek Lisesinde Ekmek Üretimi Başladı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan fırın atölyesinde, öğrenciler ekmek üretimine başladı. Meslek lisesinin yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri, ürettikleri günde 10 bin roll ekmeği, taşımalı eğitimde öğrenim gören ve pansiyonlarda konaklayan kardeşlerine ulaştıracak.    
Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu "81 İlde 100 Fırın" uygulaması kapsamında, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde fırın kuruldu. Meslek lisesinde öğrenim gören yiyecek ve içecek hizmetleri alanı öğrencileri, öğretmen ve usta öğreticiler ile birlikte ekmek üretimine başladı. Kurulan fırın atölyesinde, hamur teknesinin başına geçen meslek liseli öğrenciler tarafından üretilen günlük ortalama 5 bin ekmek, taşımalı eğitimde öğrenim gören ve pansiyonda konaklayan öğrencilere ulaştırılıyor.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, fırın kurulumu tamamlanarak ekmek üretimi ve ürün geliştirme çalışmalarının başladığı Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İl Müdürümüz Emre Çay yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın başlattığı "81 İlde 100 Fırın Projesi" kapsamında Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde fırın atölyesinin kurulumunu tamamladık. Burada öğrencilerimiz, ürettikleri ekmek ve diğer unlu mamullerle, hem mesleki bilgi ve gelişimlerini yaparak ve yaşayarak geliştirecek hem de emeklerinin karşılığında kazandıkları para ile de aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Bugün için günde 5 bin roll ekmek üretimi ile başlayan ürün geliştirme süreci, tam kapasiteye geçildiğinde günde 10 bin ekmeğe çıkacak. Üretilen ekmekler öncelikle taşımalı eğitimde öğrenim gören ve pansiyonda konaklayan öğrencilerin yemek öğünlerinde yerini alacak." dedi.
Okul Müdürü Nuri Ceylan, proje okulu olan Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim görevlileri ile iş birliği içinde, bilimsel yöntemlerle geliştirdikleri "Beslenme Dostu Okul Çöreğini" fırın atölyesinde seri üretimine başlayarak okul kantinlerinde satışa sunmayı hedeflediklerini söyledi. Nuri Ceylan, "Altın Çörek sloganıyla tanıtımını yaptığımız okul çöreğimiz, gelişim çağında olan öğrencilerin günlük besin ihtiyaçlarının tamamını karşılıyor olmasının yanında doyuruculuğu ve lezzeti ile de kısa sürede tercih edilir hale geldi." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin