YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 06-03-2024 22:48

Çayırlı, ‘’Milas Belediyesi’ne Mali ve Personel Disiplinini tesis edeceğiz’’

Çayırlı, ‘’Milas Belediyesi’ne Mali ve Personel Disiplinini tesis edeceğiz’’


Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, Milas’ın kültür turizminde önemli bir yer tutan Çomakdağ (Kızılağaç) Mahallesi’nde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Başkan Adayı Çayırlı, 31 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu, muhtar seçerken partisine bakılmadan liyakatine, dürüstlüğüne, çalışkanlığına bakılarak seçildiğine vurgu yaparak, belediye başkanı seçerken de partizanca davranılmaması gerektiğini söyledi.
İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, belediye Meclis üyesi adaylarını tanıttıktan sonra İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Prof. Dr. Metin Ergun olduğunu, kendisinin yoğun programı vesilesiyle programa katılamadığını ancak hemşerilerine çok çok selamının olduğunu ilettikten sonra sözü İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı’ya bıraktı.
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, 31 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu, nasıl muhtar seçerken partisine bakılmağını liyakatine, dürüstlüğüne, çalışkanlığına bakılarak seçildiğine vurgu yaparak belediye başkanı seçerken de partizanca davranılmaması gerektiğini söyleyerek; “Milas ve Muğla Büyükşehir Belediyesi yıllardır CHP’li arkadaşlar tarafından yönetildi ancak istenilen hizmeti vatandaşımız bir türlü alamadı.
Bugün ben dahil hiçbir Milaslı hemşehrim ilçe belediyesinin hizmetlerinden memnun değiliz. Hizmet almak için illaki belediyenin genel iktidardan olması gerekmiyor. Bakın Eskişehir, Aydın, Çanakkale gibi birçok il, muhalefet partileri tarafından yönetiliyor. Bu belediyeler son derece başarılı iseler neden aynı başarı Muğla’da, Milas’ta yok? Demek ki burada bir vizyon eksikliği var.  Oysa Muğla ve tüm ilçelerine baktığınızda kaynakları son derece güçlü ve vatandaşın istediği, beklediği hizmetleri sağlaması için yeterli.
5 yıldır ben ve üç arkadaşım belediye meclis üyeliği yapıyoruz. Hatta ben ve Ali Kurt arkadaşım birer yıl da başkan yardımcılığı yaptık. Belediye bütçesinin ne olduğunu, hizmetleri vatandaşa ulaştırma noktasında yeterli olduğunu gördük. Bizim teklifimizle bazıları da hayata geçirildi ancak yeterli mi, hayır! Bu kent, bu kentte yaşayan tüm vatandaşlarımız daha fazlasını ve en iyisini hak ediyor.
Dünyada kabul görmüş ‘Yeni Nesil Belediyecilik’ anlayışını Milas’ta da tesis etmek istiyoruz. 20 yıl önce bu görevi yapanların hangi başarıyı elde ettikleri, bu kentin geleceğine ne kattıkları ortada! Kaldı ki o yıllarda hizmet alanı bugünden daha dar bir alandı. O gün ilçeye bir şey veremeyenlerden bugün ne beklenebilir? Ben açıkça söyleyeyim Milas’ı 20 yıl götürmekten başka bir işe yaramaz.
Emeklinin, çiftçinin, çalışanın, köylünün hali ortada! 45 liradan mazot alıp tarlasını ekip biçmesini, üretmesini bekleyenlere cevap, 31 Mart’ta milletin gerçek efendisi üreten köylü tarafından verilecektir elbette. Diğer taraftan ‘Nasılsa kazanırız’ diye vatandaşın taleplerini, isteklerini, ihtiyaçlarını görmezlikten gelen, sosyal belediyecilik adı altında kaynakları heba eden bir zihniyetin devrinin kapanması gerekiyor. Birileri devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim kampanyası yürütürken, öbürü de belediyenin imkanlarını, araçlarını, çalışanlarını kendi seçim çalışmalarında kullanıyor. Yani birbirlerinden farkı yok. Artık Milas’ın ‘Üretim Odaklı’ yeni nesil belediyecilikle tanışmasının vakti geldi.
Muhtarlara, mahallesinin nüfusuna göre maddi destek sağlanırken, aynı köyde ikamet eden işsiz gençlere de istihdam sağlayacak çözümlerle karşınızdayız.
İlçenin hangi noktasında olursa olsun, gerçek manada maddi sıkıntı içerisinde bulunan vatandaşlara belediye bütçesinden maddi destekte bulunarak hayatlarını kolaylaştıracak çözümlerle karşınızdayız.
Kimseyi boş vaatlerle kandırmak, tutamayacağımız sözleri vermek bizim anlayışımızda yok. Seçime kadar her şeye tamam deme, boş vaatlerle insanımızı kandırma, tama hallederiz deyip seçimden sonra bahane üretme dönemini rafa kaldıracağız. Böyle bir zihniyette olmayacağız.
Milas Belediyesi’nde Mali ve Personel Disiplinini tesis ederek, hizmetin hızlı ve etkin olmasını sağlayacağız.
Yaklaşık 2 aydır mütevazı bir bütçeyle seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Seçmenin gözünü boyamak, şov yapmak için harcayacağımız milyonlarımız yok ancak hizmet edecek yüreğimiz, cesaretimiz ve vizyonumuz var. Sizin desteğinizle sizlere, hak ettiğiniz hizmeti ulaştırmak istiyoruz” diyerek Çomakdağlı seçmenden destek istedi.
Konuşmasının ardından sinevizyondan projelerini anlatan Çayırlı, vatandaşların sorularını yanıtladı. Çayırlı ve arkadaşları aynı gün; Avşar, Yaşyer ve Damlıboğaz mahallerindeki vatandaşları da ziyaret ettiler.

AdminAdmin