FETHİYE
Giriş Tarihi : 28-10-2023 22:38   Güncelleme : 28-10-2023 23:13

"Fethiye'de, Babadağ Ultra Maratonu ilk kez düzenlendi


Babadağ Ultra Maratonu ilgi çekti…
Muğla’nın Fethiye ilçesinde bu yıl ilk defa gerçekleştirilen “Babadağ Ultra Maratonu” start aldı. Ölüdeniz’den başlayan yarışlarda 15 ülkeden 400 sporcu, 5 etaptan oluşan patika parkurlarda mücadele ediyor. Sporcular 60 kilometre, 15 kilometre ve 14 kilometre etaplarında kıyasıya yarıştı. 
Organizasyon sorumlusu Serkan Özdemir, etkinliğin ilk gününde 60 kilometre, 15 kilometre Babadağ’a tırmanış ve 14 kilometre Kayaköy etabı startının verildiğini söyledi.
Babadağ’da Ultra Maratonun bu yıl ilkini düzenlediklerine dikkati çeken Özdemir, çok güzel bir coğrafyada 2 günlük bir organizasyon gerçekleştirdiklerini anlattı.
Özdemir, 65 sporcu ile uzun etap olan 60 kilometrenin startını verdiklerini, daha sonra da 15 kilometrelik Babadağ’a tırmanış yarışının startının verildiğini ifade etti.
Katılımın en yoğun olduğu 138 kişiyle Kayaköy yarışının startını vereceklerini belirten Özdemir, Pazar günü de 5 kilometre halk ve çocuk koşusuyla birlikte 24 kilometre parkurlu, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan bir yarışı yapacaklarını aktardı.
“YABANCI SPORCULAR FETHİYE’MİZİN VE TÜRKİYE’MİZİN COĞRAFYASINI KEŞFETMEK İÇİN SABIRSIZLANIYOR”
Sporcuların zirveden aşağıya koşarak ineceklerine işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:
“5 etaplık 2 günlük bir organizasyon. 15 ülkeden 400 sporcumuz start noktasında. Tarihi Likya yolu üzerinde giriyorlar ve 2 bin metreye tırmanıp oradan da Kelebekler Vadisi, Kayaköy tarafından Ölüdeniz’e geliyorlar. Her şey yolunda, hava da çok güzel. İnşallah önümüzdeki yıl da çok daha fazla katılımla bu organizasyonu Fethiye’mize, Muğla’mıza ve Türkiye’ye kazandırıp devam ettireceğiz. Yabancı sporcularımız Fethiye’mizin, Türkiye’mizin patikalarını, coğrafyasını keşfetmek için sabırsızlanıyorlar.”

 

 

AdminAdmin