GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 16:00

Muğla'da 2023 değerlendirme ve basın tanışma toplantısı yapıldı

Muğla'da 2023 değerlendirme ve basın tanışma toplantısı yapıldı

Vali İdris Akbıyık, “Geçen yıl müze ve ören yerlerini 1 milyon 164 bin 151 kişinin ziyaret etti. Yabancı turist sayısı da 2019 rakamlarını geçerek 3 milyon 395 bin 947’ye ulaştı. Yerli turist ile bu rakamın 10 milyonu buldu” dedi.

Muğla'da 2023’te yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı değerlendirme ve basın tanışma toplantısı Vali İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.
Menteşe ilçesindeki bir restoranda gerçekleşen toplantıda konuşan Akbıyık, sadece 10 Ocak’ta değil 365 gün hayatın her alanında birlikte olduklarını söyledi.
Muğla’da göreve başlayalı yaklaşık beş ay olduğunu belirten Akbıyık, bu süre zarfında toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.
Akbıyık, tüm ilçeleri birkaç kez ziyaret ettiklerini, gelen randevu taleplerine yetişmeye çalıştıklarını, STK’lar, odalar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilin potansiyelini, gelişimini, mevcut durumunu, ne tür projeler hazırlayabileceklerini, nasıl bir motivasyon yaratacaklarını düşünmek için ciddi bir gayret içinde olduklarını dile getirdi.
“MUĞLA TÜRKİYE’NİN EN UZUN SAHİL ŞERİDİNE SAHİP”
Muğla’nın yeryüzü cenneti ve önemli bir turizm merkezi olduğuna vurgu yapan Akbıyık, şöyle devam etti:
“Muğla 1484 kilometre kıyı uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip ilimiz. Yine 2 havalimanı, 9 deniz hudut kapısı var. Deniziyle, kumuyla, güneşiyle sadece Türkiye’nin değil dünyanın ender turizm bölgelerinden birisi. Devlet olarak turizmi 12 aya yaymak için büyük gayret içerisindeyiz. Muğla’nın potansiyeli değeri sadece deniz kum güneş değil, tarihi kültürel varlıklarımız hakikaten bu anlamda da önemli illerden birisiyiz. Ören yerlerimiz ve antik kentlerimizde arkeolojik kazılar ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Valilik olarak bu çalışmaları destekliyoruz.” 
TURİST SAYISI 10 MİLYONU BULDU
Akbıyık, “Geçen yıl müze ve ören yerlerini 1 milyon 164 bin 151 kişinin ziyaret etti. Yabancı turist sayısı da 2019 rakamlarını geçerek 3 milyon 395 bin 947’ye ulaştı. Yerli turist ile bu rakamın 10 milyonu buldu.” dedi.
“58. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU’NUN SADECE BABADAĞ ETABINI 1 MİLYARIN ÜZERİNDE KİŞİ İZLEDİ”
Akbıyık, “Spor turizmi ilimiz için önemli. Onlarca ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. 2023 yılında düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun sadece Babadağ etabını izleyen izleyici sayısı 1 milyarın üzerinde. Bu hakikaten çok önemli bir rakam. Biz milyarlar harcasak bu tanıtımı yapamayız. Yine bunun yanında sağlık turizmi önemli. Bizler de bu anlamda nasıl yol alabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu. 
Muğla’nın ekonomik olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir il olduğuna işaret eden Akbıyık, Türkiye’nin 24’üncü büyükşehri olan Muğla’nın kişi başı yurtiçi hasılada da 12’nci sırada olduğunu ifade etti.
Toplantıya, Vali Yardımcıları Ali Yılmaz ve İsmail Soykan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan ile basın mensupları ve daire müdürleri katıldı.

AdminAdmin