SPOR
Giriş Tarihi : 21-01-2024 16:46

DENİZİN KIZLARI AVRUPA’NIN EN İYİ 8 TAKIMI ARASINDA

DENİZİN KIZLARI AVRUPA’NIN EN İYİ 8 TAKIMI ARASINDA

 

Armada Praxis Yalıkavak Spor Hentbolcuları Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından düzenlenen 2023-2024 sezonu Kadınlar Avrupa Kupası son 16 Turu kapsamında rövanş maçında Yenimahalle Belediyesi ile karşılaştı.

Yapılan Kura çekiminde 16 takım arasından güçlü iki Türk takımının eşleşmesi le adeta Derbi Maçı olarak görülen maçın, Ankara’da oynanan ilk karşılaşmasını 23-27 kazanan Denizin Kızları, elde ettiği avantaj ve kendi evinde oynamanın verdiği rahatlıkla maça rakibinden daha emin çıktı.

Maç başından sonuna kadar büyük bir tezahüratla oynayan Denizin Kızları, hızlı başladığı maçın ilk yarısını 14-08 önde tamamladı. İkinci yarıda da hem savunmada, hem de hücumda oldukça atak oynayan Armada Praxis Yalıkavak Spor, özellikle kaleci Anca Rumbescu’nun arka arkaya rakipten gelen topları önlemesiyle farkı açarak maçı 36-23 önde tamamladı.

Aldığı galibiyetle Avrupa Kupası Yolunda önemli bir adım daha atan, Türkiye ve Bodrum Bayrağını Avrupa’da gururla dalgalandıran Armada Praxis Yalıkavak Spor, böylece Avrupa’nın en iyi ilk 8 takımı arasında yer almaya da hak kazanmış oldu.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan antrenör Kıvanç Özcan, hedeflerinin son 4 takıma kalmak olduğunu söyledi. Özcan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“İyi bir oyun, iyi bir mücadele ve iyi bir skor ile son sekize kaldık. Kızlarımız bugün hem savunmada hem de hücumda iyi mücadele verdiler. Önümüzdeki salı günü son 8 takım için kura çekilecek. Tabii ki gelebilecek takımları tahmin edebiliyoruz. Ama yine de iyi bir kura çekerek son 4 takım arasında olmak istiyoruz. İki sene önce yarı finale kalıp, tüm oyuncularımızın covit pozitif olmaları nedeniyle maça çıkamamıştık. Bu sene adım adım gidiyoruz. Önce son 8 karşılaşmalarına odaklandık. Bugün oynadığımız oyunun biraz üstünü oynarsak başarılı olmamız kesin diye bakıyorum. Seyircilerimize teşekkür ediyor, tüm oyuncularımı kutluyorum.”

Kulüp as başkanı Selim Yıldız da lig ve Avrupa Kupası karşılaşmalarındaki iddialarının devam ettiğini söyleyerek, açıklamasında şunları söyledi;

“Bugün öncelikle taraftarımıza ve oyuncularımıza teşekkür ederim. Yalıkavak’ın hedefi bundan sonra ilk 4 takım arasına kalarak, Türkiye'yi EHF kupasında başarıyla temsil etmek olacaktır. Bu arada Ligi de unutmamak gerekiyor. Ligde de iddiamız devam ediyor. Ufak sakatlıklarımız var. 31 Ocak’ta oynayacağımız lig maçı öncesi kısa bir ara vererek, sakat oyuncularımızın da tekrar takımda yer almalarını sağlayacağız. Destek veren herkese teşekkür ederiz.

AdminAdmin