SPOR
Giriş Tarihi : 06-03-2024 21:22

DENİZİN KIZLARI AVRUPA KUPASI İÇİN PORTEKİZ’DE

DENİZİN KIZLARI AVRUPA KUPASI İÇİN PORTEKİZ’DE

 

Armada Praxis Yalıkavak Spor Hentbolcuları Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından düzenlenen 2023-2024 sezonu Kadınlar Avrupa Kupası son 8 Grubundaki ilk mücadelesi için Portekiz’e hareket etti.

Avrupa kupası yolculuğunda Türkiye’yi temsil eden tek Türk takımı olan Armada Praxis Yalıkavak Spor, geçtiğimiz ay çekilen kura ile Portekiz’in Sport Lisboa E Benfica eşleşti. Hem lig, hem Türkiye Kupası, hem de Avrupa Kupası karşılaşmaları için yoğun bir tempo ile antrenmanlarını sürdüren Denziin Kızları 9 Mart Cumartesi günü Türkiye saat ile 16:00’de Pavilhão no 2 da Luz Salonunda rakibi ile son 8 ilk karşılaşmasını oynanacak.

Son 8 serisinde en zor takımlardan biri ile eşleştiklerini dile getiren Armada Praxis Yalıkavak Spor Antrenörü Kıvanç Özcan, rakip takımı ve oyuncularını değerlendirdi. Antrenör Özcan açıklamasında şu bilgilere yer verdi;

“Öncelikle son 8 takıma kalmak Avrupa Kupası karşılaşmalarında bizim için önemli bir adım. Rakip takımlar arasında en güçlülerinden biri ile eşleştik. Ancak biz de güçlü bir takımız. Bunu da vurgulamak isterim. Ligde mevcut yerimizi koruyoruz. Türkiye Kupasında da gelecek maçlar için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Son dönemde oldukça yoğun bir tempo ile hem lig, hem Türkiye hem de Avrupa Kupaları için oldukça yoğun bir tempo ile antrenmanlarımızı yapıyoruz. Kızlarımız oldukça konsantre olmuş bir şekilde bu hafta Portekizli rakibimiz ile oynanacak olan maça kendilerini hazırladılar. İyi bir savunma ve iyi bir hücum ile rakibimize en az onlar kadar güçlü olduğumuzu hissettirip, oradan avantajlı bir şekilde dönmek ve kendi sahamızda final yolunu açmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Denizin Kızları, Portekiz’den döner dönmez 13 Mart’ta THF 18.Hafta karşılaşmaları kapsamında kendi evinde Aksaray Belediyesi ile karşılaşacak. Armada Praxis Yalıkavak, EHF Avrupa Kadınlar Kupası karşılaşmaları rövanş maçını ise 17 Mart Pazar günü Saat 17:00’de Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynayacak.

AdminAdmin